'pitanje trenutka'

Šta se krije iza najave poništenja 9. januara? Trivić tvrdi: 'Krajni cilj Dodike je ukidanje Republike Srpske!'

Front07.06.24, 18:48h

Šta se krije iza najave poništenja 9. januara? Trivić tvrdi: 'Krajni cilj Dodike je ukidanje Republike Srpske!'
Trivić podsjeća i da je Dodik 3. januara ove godine izjavio da je 9. januar Dan RS i da to ne može da bude nijedan drugi dan

 

 

 

- Bilo je samo pitanje trenutka kada će Milorad Dodik po ko zna koji put da podvije rep i postupi po zahtjevu, kako on to voli reći, “Političkog Sarajeva” i odustane od 9. januara kao Dana Republike Srpske - reagirala je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta, povodom izjave Milorada Dodika da će predložiti da se Dan Republike Srpske obilježava 15. februara.


Trivić tvrdi da je Dodikova najava poništenja 9. januara samo još jedan dokaz da on vrlo svjesno obezvređuje najznačajnije datume u historiji RS, pa samim tim i RS, navodi se u saopćenju Narodnog fronta.


- Nema nikakve dileme da je Dodikov krajnji cilj i ukidanje RS, kako bi na taj način pokušao sakriti brojna nedjela koja je počinio - trvdi Trivić te dodaje:


- Malo mu je što je ponizio narod time što 9. januar uopće nije uvršten u praznike RS, što je to učinio nakon referenduma na kojem su se građani izjasnili da žele da 9. januar ostane RS, a Dodik i njegova kamarila to izignorisali i referendumsku odluku koja je bila obavezujuća proglasili anketom.


Trivić podsjeća da je Dodik 3. januara ove godine izjavio da je 9. januar Dan RS i da to ne može da bude nijedan drugi dan te ga citira: "Odreći se tog dana, jednako je odreći se sebe, svoje historije, pogaziti sve, prihvatiti da ste spremni da slušate diktat muslimana i stranaca i na taj način mijenjate svoj karakter i obilježja, a to nije moguće.“


- Njegova sadašnja antisrpska i antinacionalna inicijativa da ukine Dan RS dovoljno pokazuje o kakvoj osobi je riječ i u kolikoj mjeri su mu namjere i ciljevi upereni protiv RS na čije čelo je došao nakon brutalne i bezočne izborne krađe, gaženja volje naroda, uz podršku dijela zemalja Evropske unije - zaključuje u svom reagiranju Jelena Trivić.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook