iz prazne ne puca

Još jedan ćorak Denisa Bećirovića: Ispaljeni metak nije imao cilj da spriječi potvrđivanje Vukoje, nego...

Front29.05.24, 13:31h

Još jedan ćorak Denisa Bećirovića: Ispaljeni metak nije imao cilj da spriječi potvrđivanje Vukoje, nego...
Tako je sinoćnje glasanje ustvari bilo šamar otrežnjenja za Bećirovića, koji se jutros probudio u realnosti. Namaštani utjecaj i moć, autoritet i harizma kalirali su u treptaju oka

 

 


Posljednje otvoreno pismo Denisa Bećirovića doživjelo je sinoć istu sudbinu kao i sva prethodna - postalo je ćorak, piše Raport.


Pokazalo je to sinoćnje glasanje u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH o izboru Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH.


U fotofinišu, isprepadan opozicionom twitter mašinerijom, labilni Bećirović je ispalio svoj posljednji u nizu ćoraka pozivajući parlamentarce da se priklone SDA-u i ne glasaju za Vukoju.


Čak ni politički laici nisu mogli ne primijetiti da Bećirovićev ispaljeni metak nije imao cilj da spriječi potvrđivanje Vukoje, nego unošenje razdora u SDP, pa da on po onoj staroj matrici 'zavadi pa vladaj' preuzme stranku.


Bećirović je, naime, povjerovao da mu opća halabuka može donijeti određeni politički poen kao i da bi to mogla biti sjajna prilika da pokaže da unutar stranke ima veći utjecaj na zastupnike nego predsjednik partije Nermin Nikšić.


Otvorenim pismom Bećirović je stao na partijsku vagu s Nikšićem i bukvalno ispuhao. Od 15 zastupnika nije ga poslušao nijedan.


Teško se u ovom slučaju Bećirović može vaditi na svoju principijelnost i to da ga je 'poslušao' (samo) Damir Mašić jer je Mašić svoj stav iznio onda kada Bećirovića proces izbora


Vukoje uopće nije zanimao - niti ga je komentirao niti kritizirao.


Bećirović, koji je potpredsjednik SDP-a, već mjesecima se ne odaziva na partijske sastanke niti održava ikakvu komunikaciju sa rukovodstvom. Ovaj politički umišljaj i nadmenost očito nije naišao na odobrenje unutar članova partije koji, dok on piskara pisma i putuje po svijetu, vode žestoku bitku sa reliktima prošle vlasti i njihovim tviter bukadžijama koje Bećirović često iz straha posluša.


Tako je sinoćnje glasanje ustvari bilo šamar otrežnjenja za Bećirovića, koji se jutros probudio u realnosti. Namaštani utjecaj i moć, autoritet i harizma kalirali su u treptaju oka.


No, ostat će upamćen još jedan politički hinjski pokušaj unošenja nemira u sopstvenu partiju koja ga je, a što Bećirović uporno želi zaboraviti, zajedno sa još 10 stranaka ugurala u Predsjedništvo BiH čiju pozornicu sad koristi da sebi prigrabi još jednu funkciju - predsjednika stranke. I to bi, prema svemu sudeći, moglo završiti kao ćorak, zaključuje Raport.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook