Horor u Zemunu

Ukopao oca u kući, pa osam godina primao njegovu penziju: Danas se sam prijavio policiji

Hronika28.05.24, 17:29h

Ukopao oca u kući, pa osam godina primao njegovu penziju: Danas se sam prijavio policiji
Kako priča komšinica nesretnog čovjeka, on je bio izuzetan čovjek, a za sve ove godine njegovog sina je vidjela možda dva puta

 

 

Danas je stanovnike Zemuna zatekao nevjerovatan horor.

 

Osoba inicijala D.D. (53) pozvao je danas policiju i priznao da je prije 8 godina zakopao tijelo svog oca B.D. (79), piše Blic.

 

Kako saznaje Blic, sin je čak 8 godina primao penziju svog mrtvog oca, a Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je obdukciju mrtvog čovjeka kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

 

Kako saznaje ovaj portal, sin je zakopao oca u kući u Zemunu, a danas se prijavio sam policiji.

 

Dežurni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu naložilo je ekshumaciju tijela nesretnog čovjeka i obdukciju kako bi se utvrdilo na koji način je B.D. preminuo.

 

Kako piše ovaj portal, pronađeni su lobanja i dijelovi skeleta na dubini oko 1 metar.

 

- Okrivljeni je saslušan od strane dežurnog javnog tužioca zbog krivičnog djela Prevara iz člana 208. Krivičnog zakonika i u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela, nakon čega je javni tužilac u saradnji sa policijskim službenicima UKP i drugim nadležnim službama obavio uviđaj lica mjesta. Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će preduzeti sve mjere iz svoje nadležnosti u cilju prikupljanja dokaza o postojanju krivičnog djela - navodi se u saopštenju.

 

Kako priča komšinica nesretnog čovjeka, on je bio izuzetan čovjek, a za sve ove godine njegovog sina je vidjela možda dva puta.

 

- Samo riječi hvale imam za Branislava. Njegovog sina sam jednom srela i rekla mu da želim da vidim njegovog oca, ali mi je on odgovorio da je senilan i da ne prepoznaje ni njega. To mi je bilo čudno, bilo mi je čudno da Branislav ode tek tako bez pozdrava, a posljednji put kad sam ga vidjela bio je pri čistoj svijesti - kaže sagovornica za Blic.


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook