VIDEO/ OPJEVANA U 'BALADI O PIŠONJI I ŽUGI'

Kako izgleda gradilište na popularnoj lokaciji iznad Sarajeva: Još luksuznih apartmana na Trebeviću...

Biznis Klub26.05.24, 12:03h

Kako izgleda gradilište na popularnoj lokaciji iznad Sarajeva: Još luksuznih apartmana na Trebeviću...
Ovaj objekat se spominje i u kultnoj pjesmi Zabranjenog pušenja “Balada o Pišonji i Žugi”, koji su iz ovog objekta “maznuli kasetaš” prije nego što su se ukradenim autobusom zaputili ka moru

 

 


Nedavno je objavljeno da ovih dana počinje gradnja još jedne stambene zgrade na Trebeviću iznad Sarajeva, u kojoj će se nalaziti apartmani za prodaju.


Kako je tada pisao BiznisInfo, ovaj objekat će biti izgrađen na mjestu nekadašnjeg Doma invalida koji je prije rata bio popularno okupljalište Sarajlija.


Ovaj objekat se spominje i u kultnoj pjesmi Zabranjenog pušenja “Balada o Pišonji i Žugi”, koji su iz ovog objekta “maznuli kasetaš” prije nego što su se ukradenim autobusom zaputili ka moru.


BiznisInfo donosi video snimak na kojem se vidi kako ova lokacija trenutno izgleda i gdje se nalazi:

 


Naime, riječ je o lokaciji koja je nešto niže od Brusa, a dalje od hotela Pino, ako se ide iz Sarajeva. Lokacija je smještena na pješačkom putu koji vodi od Brusa ka vidikovcu, odnosno gornjoj stanici žičare, a na dijelu teritorije koji pripada RS-u.


Kraj radova predviđen je za oktobar 2025. godine kada bi objekat trebao biti otvoren.


Investitori su kompanije Saar d.o.o. Sarajevo i Fahad International d.o.o. Sarajevo. Vlasnik prve firme je Saar Global Limited iz Dubaija, a druge Sulaiman Fahad Alrajhi iz Rijada u Saudijskoj Arabiji.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook