koja banka je 'dobila posao'

Da studenti jednostavno primaju i troše novac: Potpisan sporazum za realizaciju projekta studentske platne kartice

Biznis Klub12.05.24, 20:49h

Da studenti jednostavno primaju i troše novac: Potpisan sporazum za realizaciju projekta studentske platne kartice
Projekt uspostavljanja studentskih kartica za sve studente univerziteta u Kantonu Sarajevo ima izuzetnu važnost za studentsku zajednicu. On će studentima pružiti praktično rješenje za efikasno upravljanje njihovim finansijama, omogućavajući im da jednostavno primaju i troše novac

 

 

 

Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, Ministarstvo finansija KS i UniCredit banka d.d. potpisali su Sporazum o partnerstvu, s ciljem realizacije razvoja i održavanja projekta studentske platne kartice i programa lojalnosti za studente koji studiraju na univerzitetima u Kantonu Sarajevo. 


S kantonalnim ministrima uime UniCredit banke sporazum su potpisali predsjednica Uprave Amina Mahmutović i član Uprave za maloprodaju Dragan Ćavar


Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, prof.dr. Adna Mesihović je već ranije najavila ovaj projekt, te istakla da će Ministarstvo i u budućnosti raditi na razvoju programa za poboljšanje standarda mladih i studenata. 


- Ponosna sam i sretna jer je projekt razvoja i održavanja studentske platne kartice i programa lojalnosti za studente koji studiraju na univerzitetima u Kantonu Sarajevo sada dobio i svoje prve okvire i već smo na korak do početka njegove realizacije - istakla je ministrica Mesihović. 


Projekt uspostavljanja studentskih kartica za sve studente univerziteta u Kantonu Sarajevo ima izuzetnu važnost za studentsku zajednicu. On će studentima pružiti praktično rješenje za efikasno upravljanje njihovim finansijama, omogućavajući im da jednostavno primaju i troše novac. 


Ministar finansija, dr. Afan Kalamujić je istakao da je ovaj projekt prepoznao kao projekt kojim se omogućava mladima da efikasnije upravljaju svojim finansijama. 


- Drago mi je da kroz ovaj projekt pomažemo mladima da efikasnije upravljaju svojim finansijama, kao i zbog činjenice da je on na tragu podizanja znanja o finansijama, koje sam obećao prilikom preuzimanja mandata. Pored toga, ovo je projekt koji Kanton Sarajevo iz budžeta ne košta ništa i on predstavlja osnov na kojem će se širiti niz usluga za studente i mlade po uzoru na najveće univerzitetske centre svijeta - naglasio je ministar Kalamujić. 


Pomoću studentske platne kartice svi studenti u Kantonu Sarajevo će ostvarivati mnogobrojne pogodnosti kroz program lojalnosti, a svi će dobiti i poklon dobrodošlice u vidu džeparca na računu. 


Ovaj projekt ima za cilj i da doprinese unapređenju studentskog standarda i olakša pristup različitim uslugama i pogodnostima. Kao rezultat toga, studentska kartica može postati važan alat za podršku obrazovanju i studentima omogućiti da maksimalno iskoriste svoje vrijeme studiranja i nadopune svoj studentski život - saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook