Ministar Šteta i načelnik Mandić obišli radove

Nahorevska ulica u Sarajevu dobija potpuno novi izgled, bit će znatno šira i funkcionalnija

Biznis Klub09.05.24, 14:58h

Nahorevska ulica u Sarajevu dobija potpuno novi izgled, bit će znatno šira i funkcionalnija
Projektom je predviđeno proširenje ove saobraćajnice, zamjena instalacija vodovoda, fekalne i oborinske kanalizacije, ugradnja panela za zaštitu od buke i drugo

 

 

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i načelnik Općine Centar Srđan Mandić obišli su danas radove na proširenju saobraćajnice u Nahorevskoj ulici.


S direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem i predstavnicima izvođača radova razgovarali su o trenutnom stanju na projektu, do sad realizovanim aktivnostima, kao i o radovima koji će se izvoditi u narednom periodu.

 

steta-mandic


Projektom je predviđeno proširenje ove saobraćajnice, zamjena instalacija vodovoda, fekalne i oborinske kanalizacije, ugradnja panela za zaštitu od buke i drugo.


U narednom periodu očekuje se početak radova na izgradnji novog mosta u istoj ulici, tako da će završetkom oba ova projekta Nahorevska ulica dobiti potpuno novi izgled i funkcionalnost.

 

nahorevska-ulica-radovi


Projekt se realizira zajedničkom saradnjom Općine i Ministarstva saobraćaja KS putem Direkcije za puteve KS - saopćeno je iz Službe za protlkol i press Kantona Sarajevo.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook