OGLASIO SE

Putin: Rusija će podržati Iran ako SAD napadnu iransko tlo

Front14.04.24, 13:30h

Putin: Rusija će podržati Iran ako SAD napadnu iransko tlo
U međuvremenu, glavni portparol izraelske vojske je kazao da je Francuska među zemljama koje su učestvovale u odbrani protiv napada Irana na Izrae


Glavni portparol izraelske vojske je kazao da je Francuska među zemljama koje su učestvovale u odbrani protiv napada Irana na Izrael.

 

Predsjednik Rusije Vladimir Putin poručio je da će Rusija podržati Iran ako SAD napadnu iransko tlo kao vid podrške Izraelu.

 

– Sa napadom Irana na Izrael, Hezbolah i Hute, očekujte da će cijene roba globalno početi da rastu od sjutra. Zapad je bio zaveden da podrži Izrael, posebno u njegovom napadu na Palestince i građane Gaze. Rusija će učiniti sve što je moguće kako bi izbjegla mogućnost Trećeg svjetskog rata – rekao je Putin.

 

U međuvremenu, glavni portparol izraelske vojske je kazao da je Francuska među zemljama koje su učestvovale u odbrani protiv napada Irana na Izrael.

 

– Francuska ima vrlo dobru tehnologiju, avione, radare – i znam da su dobile doprinos u patroliranju vazdušnog prostora – rekao je, dodajući da nema tačne informacije jesu li francuski avioni oborili neke od raketa lansiranih od strane Irana, prenosi Rojters.

(DEPO PORTAL/af)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook