LIJEPE VIJESTI

Na listi i Sarajevo: Ryanair uvodi više od 100 novih ruta u samo 5 dana

Biznis Klub12.04.24, 08:36h

Na listi i Sarajevo: Ryanair uvodi više od 100 novih ruta u samo 5 dana
Sedamdeset i dvije rute imaju letove dva puta sedmično, što je standardna frekvencija za Ryanair, a samo sedam je dnevnih

 


Ryanair, najveći evropski avio-operater koji posluje, dodaje nove rute širom kontinenta. Između 31. marta i 4. aprila dodato je oko 108 letova, a analiza podataka ukazuje da je 101 potpuno novih za ultra-niskobudžetnog prevoznika.

 

 Kao što i priliči jednom panevropskom operateru sa skoro 90 baza, on može da dodaje rute svuda, pod pretpostavkom dostupnosti aviona.

 

Konkurentski Wizz Air uveo je samo 10 ruta u istih pet dana, dok ih je bilo 18 od strane easyJeta. Izazovi Wizz Aira se nastavljaju, što znači da će jedva rasti ovog ljeta.

 

Analiza 108 letova Ryanaira pokazuje mnoge intrigantne činjenice:

 

Obuhvata 23 zemlje


Pobjednici su bili Hrvatska, Italija, Maroko, Španija i Velika Britanija


Errachidia, Norwich i Sarajevo su novi aerodromi u mreži Ryanaira


Otvorena je baza u Dubrovniku


Sedamdeset i dvije rute imaju letove dva puta sedmično, što je standardna frekvencija za Ryanair, a samo sedam je dnevnih.


Počinje svoju prvu intra-afričku uslugu

 

Najznačajniji razvoj događaja bili su prvi letovi Ryanaira koji nisu dodirivali Evropu. Nalaze se u Maroku, sjevernoafričkoj zemlji.

 

Za razliku od drugih afričkih zemalja, Maroko – koji ima koristi od ogromne dijaspore i dolaznog turizma – je otkrovenje. Na kraju krajeva, zemlja ima otvoreno nebo EU i osvježavajući stav prema razvoju ruta i turizma, uključujući finansijske podsticaje. Ovo je odigralo ključnu ulogu u Ryanairu koji je ove godine imao 14 aviona baziranih u Marakešu, Fezu, Agadiru i Tangeru.

 

Ryanair je do sada otvorio osam od 11 domaćih marokanskih linija. Ispitivanje podataka Ciriuma i Flightradara24 pokazuje da je prvi poletio iz Marakeša do Oudje 31. marta, prenio je Investitor.me

 

Rute pogledajte na linku.

 

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook