Odbijenice se nižu

I Stranka za BiH odbila Konakovića, Smajić poručio: Čovjek koji je pogazio volju Bošnjaka hoće da ih okupi

Front07.04.24, 17:03h

I Stranka za BiH odbila Konakovića, Smajić poručio: Čovjek koji je pogazio volju Bošnjaka hoće da ih okupi
Kako dalje Smajić navodi, "očigledno je da je ovo pokušaj kopije Vučićevog poziva da okupi Srbe iz regije na Vaskršnjem saboru"

 

 

Delegat Stranke za BiH u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Džemal Smajić, nagovijestio je da se ova stranka neće odazvati pozivu lidera Naroda i pravde, Elmedina Konakovića, na sastanak političkih predstavnika Bošnjaka iz cijelog regiona, koji je zakazan za petak - 12. april.


- Čovjek koji je pogazio volju Bošnjaka 2022. godine, hoće da ih okupi. Posljednji u nizu nepromišljenih i nezrelih poteza vladajuće Trojke, dolazi od glavnog Bošnjaka u Trojci Dine Konakovića. Ironično je da čovjek koji pogazi volju Bošnjaka na izborima 2022. godine i pristane "vezati konja gdje mu aga kaže", hoće da okupi Bošnjake - naveo je Smajić na Facebooku.


Kako dalje Smajić navodi, "očigledno je da je ovo pokušaj kopije Vučićevog poziva da okupi Srbe iz regije na Vaskršnjem saboru".

 

- Najtužnije od svega jeste što Dino ponižava intelekt naroda iz kojeg dolazi i misli da je njegova "mudrost" toliko tajnovita da je niko ne može pročitati ispravno. Pri tome na spisku nema njegovih koalicionih partnera s kojima je pristao da se suspenduje ustav FBiH, i da u Bakincima da sve drugim koalicionim partnerima što ruši BiH - stoji u objavio Smajića na Facebooku.
Osim Stranke za BiH, pozivu Konakovića neće se odazvati ni Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, koji je to potvrdio.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook