poput filmske prevare

Afera 'Lažna inspektorka' trese institucije BiH: Banjalučanka godinama glumila službenicu SIPA-e i ulazila u sve kancelarije

Hronika02.04.24, 14:49h

Afera 'Lažna inspektorka' trese institucije BiH: Banjalučanka godinama glumila službenicu SIPA-e i ulazila u sve kancelarije
Ono što je mnogo opasnije u cijelom slučaju jeste da je tokom istrage otkriveno niz propusta u radu na prvom mjestu Ministarstva sigurnosti BiH

 

 


Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH podnijela je izvještaj protiv Marije B. iz Banje Luke zbog krivičnog djela lažno predstavljanje.


Izvještaj je podnesen Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka koje rukovodi daljom istragom u ovom slučaju, piše Srpskainfo.


Ukoliko se dokaže krivica Mariji B. prijeti maksimalna kazna do godinu dana zatvora.


Ipak, ono što je mnogo opasnije u cijelom slučaju jeste da je tokom istrage otkriveno niz propusta u radu na prvom mjestu Ministarstva sigurnosti BiH, odnosno institucije pod njihovom ingerencijom - Terenski centar Službe za poslove sa strancima u Banjoj Luci.


Kako se navodi, lažna inspektorka Marija B. se potpuno normalno kretala u pomenutoj instituciji koja pripada Ministarstvu sigurnosti BiH predstavljajući se kao prijateljica direktora građevinske firme koji je “uvozio” radnike iz inostranstva.


"Zaista je nevjerovatno da je ova žena bez problema ulazila u Terenski centar Službe za poslove sa strancima u Banjoj Luci i to duži vremenski period, predstavljajući se kao inspektorka SIPA, a da je niko nije provjerio. Navodno se predstavljala kao poznanik direktora jedne građevinske firme koji je obavljao registraciju radnika iz inostranstva", otkriva izvor ovog portala.


Dodaje kako bi detaljna istraga u ovom slučaju trebala utvrditi da li je u svemu bilo i koruptivnih radnji.


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook