NAKON BOLNOG ISKUSTVA

'Ovo je unaprijed planirano i smišljeno': Igor Jurić otkriva najnovije informacije o nestaloj Danki Ilić

Hronika01.04.24, 20:18h

'Ovo je unaprijed planirano i smišljeno': Igor Jurić otkriva najnovije informacije o nestaloj Danki Ilić
Taj uzrast od dvije godine je ključan, mjesto nestanka je čudno, sve nagoviještava da je morao da postoji plan da se ovako nešto desi - izjavio je Igor Jurić gostujući u emisiji "Jasno. Kao dan!"

 

 

 

Potraga za nestalom Dankom Ilić (2) iz Bora ušla je u sedmi dan, a najnoviji trag koji se analizira i provjerava je snimak iz Beča na kome se nalazi djevojčica koja liči na Danku. Bečka policija pokrenula je odmah istragu, a cijela nacija sada čeka da provjera pokaže ko je dijete sa videa.


Da li je na snimku iz Beča koji se pojavio u medijima nestala dvogodišnja Danka Ilić iz Bora? Da li je djevojčica žrtva trgovine ljudima? Kakve su šanse da je Bečka policija locira i vrati roditeljima? 


Na "Blic" televiziji, u emisiji "Jasno. kao dan!", na ova pitanja odgovarali su Igor Jurić, direktor centra za nestalu i izgubljenu djecu, i Bojana Bogosav, urednica rubrike Hronika u Blicu.


- Sigurno je to da se Danka ne nalazi na terenu koji je pretražen. Mnogo je toga nejasno, kako se dijete tu našlo, kako se izgubilo, kako je moguće da nije bilo auta i slično. To su pitanja na koja nemam odgovora. Teren je detaljno pretražen, neko nešto mora da zna. Ovo je unaprijed planirano, unaprijed smišljeno. Taj uzrast od dvije godine je ključan, mjesto nestanka je čudno, sve nagoviještava da je morao da postoji plan da se ovako nešto desi - izjavio je Igor Jurić gostujući u "Jasno. Kao dan!".


"Mislim da odgovor na pitanje gde je Danka leži u Srbiji"


Osvrnuo se i na snimak djevojčice koja odgovara opisu nestale Danke Ilić, a koji je nastao u centru Beča.


- Devojčica liči na nestalu Danku. Želim da se zahvalim čovjeku koji je snimio, to je veliki uspjeh svih nas, uspjeli smo da obavijestimo i ljude u dijaspori. Raspisana je potjernica, i to će se sigurno provjeriti. Ne smijemo isključiti naravno ovu mogućnost, ali mislim da odgovor leži ovdje u Srbiji - rekao je.


"Najveća nada mi je da porodica nije upletena u nestanak"


Igor Jurić kaže i da sve okolnosti koje su dovele do nestanka Danke Ilić bude sumnju.


- Ja sam jako oprezan. Zaista mi je najveća želja, nada, da porodica nije upletena u ovo. Mislim da bi to bio poraz cijelog društva. S obzirom na nepristupačnost terena, položaj automobila, kako je dijete nestalo - kaže Jurić.


- Ne možemo da znamo šta je motiv, ali se svaka nedoumica mora ispitati. E sad, ako je porodica, rodbina u pitanju, onda nekako ne možeš da pretpostaviš da može iz bilo kog razloga da naudi djetetu, ali definitivno, ne možemo da ne sumnjamo dok ne budemo sigurni da zapravo to nije istina. Moje pitanje je da li je dijete uopšte bilo na tom mjestu u momentu nestanka. Nikakva naznaka nema da je dijete bilo tu - rekao je Jurić gostujući na "Blic" televiziji.


"Pronađi me" je dug koji sam imao prema Tijani


Zbog nestanka Danke Ilić (2) u Srbiji se aktiviraopo prvi pu sistem popularno nazvan "amber alert", zvaničnog naziva "Pronađi me", kojim se javnost hitno obaviještava o nestanku djeteta.


- Osjetio sam ponos kada je stigla notifikacija, sistem "Pronađi me", dug koji sam imao prema njoj - rekao je kroz suze Jurić.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook