IZ VLADE KS

Podrška načelniku Čengiću: Niko neće biti iznad zakona, otkrit ćemo i počinioce i naredbodavce gnusnog napada!

Front01.04.24, 18:59h

Podrška načelniku Čengiću: Niko neće biti iznad zakona, otkrit ćemo i počinioce i naredbodavce gnusnog napada!
Iz Vlade KS pozivaju sve građane koji imaju bilo kakve informacije o ovom incidentu da ih podijele s nadležnim organima, kako bi zajedno osigurali da se ovakvi događaji više ne ponove

 

 

Vlada Kantona Sarajevo oštro osuđuje jutrošnji napad na kuću načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Irfana Čengića. Takvi kukavički činovi nasilja protiv naših javnih službenika, kako se navodi u reakciji Vlade, su neprihvatljivi i protive se svim principima demokratije i vladavine prava.


- Obećavamo maksimalne napore i saradnju sa svim relevantnim institucijama kako bismo otkrili počinioce i naredbodavce ovog gnusnog napada. Niko neće biti iznad zakona, a oni koji stoje iza ovog čina nasilja moraju biti privedeni pravdi. Podržavamo načelnika Čengića i njegovu posvećenost javnom služenju. Nasilje neće slomiti našu odlučnost da se borimo za mir, sigurnost i pravdu u našoj zajednici - poručuju iz Vlade KS.


Pozivaju sve građane koji imaju bilo kakve informacije o ovom incidentu da ih podijele s nadležnim organima, kako bi zajedno osigurali da se ovakvi događaji više ne ponove.


- Vlada Kantona Sarajevo ostaje posvećena zaštiti sigurnosti i integriteta svih svojih građana, te će nastaviti raditi neumorno kako bi osigurala da Kanton Sarajevo ostane sigurno i prosperitetno mjesto za sve - zaključuje se.

 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook