Reakcija iz stranke

SDA Stari Grad o napadu na kuću Irfana Čengića: Nije pošteno prebacivati problem na prošlu vlast

Front01.04.24, 17:36h

SDA Stari Grad o napadu na kuću Irfana Čengića: Nije pošteno prebacivati problem na prošlu vlast
OO SDA Stari Grad insistira da policijski i pravosudni organi u što kraćem roku dođu do počinalaca i njihovih motiva za počinjenje ovog krivičnog djela, te da iste adekvatno sankcionišu

 

 

Općinski odbor SDA Stari Grad Sarajevo osuđuje ugrožavanje sigurnosti izabranih zvaničnika, njihovih porodica i domova, nakon što je jutros bačena bomba na porodičnu kuću načelnika općine Stari Grad Irfana Čengića, a prije nekoliko dana u blizini kuće vijećnika Vedada Deljkovića.
 

- Nažalost to je  samo još jedan pokazatelj u kako nesigurnom okruženju žive građani Starog Grada i Kantona Sarajevo. Bacanje bombi, paljenje auta i ostali načini ugrožavanja sigurnosti i širenja straha postali su svakodnevnica u Kantonu Sarajevo. Politički ambijent u Starom Gradu, a na koji upozoravamo posljednjih desetak godina kao jedina opozicija u Starom Gradu, odavno je zabrinjavajući, a naši vijećnici su više puta bili predmetima napada i prijetnji samo radi njihovih diskusija ili inicijativa, tako da u potpunosti razumijemo poziciju načelnika i najoštrije osuđujemo ovaj napad bez obzira na to šta bi mogao biti njegov motiv ili uzrok - navodi se u saopćenju. 
 

U Općinskom odboru SDA smatraju da pebacivanje ovog incidenta na prošlu vlast od strane NIP-a "jednostavno nije pošteno i licemjerno je, jer su upravo oni bili i prošla vlast, to jeste 'Trojka', te da je sve do njegovog hapšenja stajala uz načelnika Hadžibajrića i sve njegove 'metode' vladanja Starim Gradom".
 

OO SDA Stari Grad insistira da policijski i pravosudni organi u što kraćem roku dođu do počinalaca i njihovih motiva za počinjenje ovog krivičnog djela, te da iste adekvatno sankcionišu, navodi se u saopćenju. 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook