TRENUTAK PRIJE NESTANKA

Nelogičnosti sa posljednje slike Danke Ilić: 'Niko nije primijetio ovaj detalj... Istraga treba ići u drugom smjeru'

Hronika30.03.24, 16:34h

Nelogičnosti sa posljednje slike Danke Ilić: 'Niko nije primijetio ovaj detalj... Istraga treba ići u drugom smjeru'
Postavlja se pitanje da li je ova fotografija nastala neposredno pred njen nestanak. Ujna je ovo objavila u javnosti, nije majka, a komšije su fotografiju komentarisale pitanjem "zbog čega je parkirala iza kuće"

 


Nestanak djevojčice Danke Ilić potresao je cijelu Srbiju, prvi put je upotrebljen sistem "Pronađi me", spasilačke ekipe su na terenu, a i dalje nema jasnih informacija o sudbini djeteta.


Glavni urednik Kurira Rajko Nedić gostujući u emisiji "Usijanje" iznio je informaciju o kući koja je u vlasništvu Dankinog oca.


- Imanje izgleda zapušteno, tu je šumica i par nekih objekata. Logično je da se parkira u toj ulici ili u tom dijelu. Međutim, na fotografiji se vidi da je auto parkiran sa te druge strane. Takođe, nelogičnost je da je majka pri iskazu u policiji bila neuobičajeno mirna, što uopšte ne priliči situaciji u kojoj se nalazi. Kažu da je otac, koji je dojurio, bio šokiran i plakao, a da je ona bila prilično hladnokrvna i da se ne zna uzrok njenog ponašanja jer je veliki stres kada vam nema djeteta. Takođe je nelogično zbog čega je nestanak kćerke prijavila suprugu sat i po kasnije. Mi smo uspjeli preko interne rekonstrukcije da saznamo da je poslije sat i po vremena saznao on, a nakon još 15 minuta je došla i policija.


Potom je detaljnije pričao o fotografiji:


- Interesantno je jer niko nije primijetio auto na slici, ovo jeste slika s prvog dana nestanka, tu je i njen brat iza. Upravo i taj opis, auto je bio parkiran sa druge strane i djevojčica je identično obučena. Postavlja se pitanje da li je ova fotografija nastala neposredno pred njen nestanak. Ujna je ovo objavila u javnosti, nije majka, a komšije su fotografiju komentarisale pitanjem "zbog čega je parkirala iza kuće".

 

danka-ilic


Sagovornik Kurira, bivši načelnik beogradske policije i člana Svjetske asocijacije šefova policije, Marko Nicović smatra da bi sljedeći korak istražnih organa trebala da bude provjera obližnih graničnih prelaza!


Prošlo je dosta vremena od kad je nestalo dijete od dvije godine, Danka Ilić, a ona nije mogla sama da ode. Najbliži granični prelaz je samo na 30 minuta od Banjskog polja, zato treba detaljno provjeriti svakoga ko je prešao granicu od trenutka nestanka pa nadalje i to u oba smera - kaže Nicović i objašnjava:


- Velika je ekspanzija trgovine djecom u svijetu, pogotovo njenog uzrasta, zbog toga bi naredni korak istažnih organa morao da bude provjera graničnih prelaza. Ako je dijete, kako se pretpostavlja, nestalo u tišini, to bi značilo samo ili da je oteto na profesinalan način ili svjedoci samog nestanka imaju neka saznanja.


Prema njegovim riječima, osim provjere graničnih prelaza treba nastaviti sa ispitivanjem članova porodice i na taj način pokušati da se dođe do prave istine.


- Pretraga terena oko mjesta nestanka sada je, nažalost, gubljenje vremena i resursa. Poslije ovoliko vremena šanse su gotovo nikakve da se dijete nalazi na tom području. Pregledan je svaki pedalj i rezulatata nema, zato treba mijenjati smer istrage - kaže naš sagovornik.


Sa druge strane, mještani Banjskog Polja su ubijeđeni da nije došlo do otmice djeteta.


- Nema šanse da se radi o otmici djeteta, prosto je nemoguće toliko slučajnosti na jednom mjestu. Pritom, ovo je miran kraj, možeš u svako doba izaći na ulicu i ništa ti se neće desiti. Ovdje svi sumnjamo u dvije varijante, ili je riječ o tome da je dijete već daleko odavde ili se, nažalost, uzalud nadamo da će potraga da se završi sretno - rekla je jedna mještanka za Kurir.


Potraga za djevojčicom i dalje traje, policija ispituje porodicu, a majka je ponovo bila na licu mjesta i pomogla policiji da uradi rekonstrukciju nestanka male Danke koja je nestala u utorak u 13 i 45 sati, a na sebi je imala ljubičaste pantalonice, maslinasto zelenu jaknu i crne patike.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook