Više od stotinu ubijenih

Ukrajinski obavještajci tvrde: Pokolj u Moskvi naredio Putin, znamo i zašto

Front23.03.24, 13:26h

Ukrajinski obavještajci tvrde: Pokolj u Moskvi naredio Putin, znamo i zašto
Ruske službe potvrdile su da je uhapšeno više osoba među kojima su i četiri direktno umiješane u sam napad. Kod njih su navodno nađeni pasoši Tadžikistana

 

 

Ukrajinska vojna obavještajna služba optužila je Kremlj i njegove specijalne službe da su orkestrirali smrtonosni napad navečer blizu Moskve kako bi okrivili Ukrajinu i opravdali "eskalaciju" rata.

 

- Teroristički napad u Moskvi planirana je i namjerna provokacija ruskih specijalnih službi po nalogu (Vladimira) Putina. Cilj mu je opravdati još oštrije udare na Ukrajinu i totalnu mobilizaciju u Rusiji - uvjerava GUR, smatrajući da se napad “mora shvatiti kao Putinovu prijetnju da izazove eskalaciju i produži rat”.

 

U napadu na koncertnu dvoranu u blizini Moskve, u kojem je sudjelovalo više napadača u maskirnim uniformama, naoružanih automatskim oružjem, prema posljednjim zvaničnim podacima ubijeno je 93 ljudi, ali se strahuje da bi moglo biti i više.  

 

Na društvenim mrežama objavljeni su novi, današnji snimci na kojima se vidi dobrim dijelom uništena dvorana Crocus City Hall, a ispred koje su i dalje brojne spasilačke ekipe, policija, vatrogasci...

 

Ruske službe potvrdile su da je uhapšeno više osoba među kojima su i četiri direktno umiješane u sam napad. Kod njih su navodno nađeni pasoši Tadžikistana.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook