NAKON OTVARANJA PREGOVORA SA EU

Hadžikadić: 'Bojim se da nam, umjesto progresa, slijedi period novih kompromisa na štetu države'

Front22.03.24, 11:08h

Hadžikadić: 'Bojim se da nam, umjesto progresa, slijedi period novih kompromisa na štetu države'
Pozivam našu vlast, pogotovo one političke snage koje kažu da su za državu, da iskoriste ovaj trenutak da zaista počnu raditi na suštinskim pitanjima i izgradnji sistema koji će omogućiti bolji život. Kada građanima stvarno bude bolje, neće ih niko morati ubjeđivati da je tako - naveo je Hadžikadić

 

 


Povodom otvaranja pregovora za pristupanje Evropskoj uniji lider Platforme za progres Mirsad Hadžikadić uputio je čestitku svim građanima Bosne i Hercegovine te poručio:


Bez obzira na način na koji smo došli do ovoga koraka, vjerujem da ovaj dan može biti početak perioda potrebnih reformi i rada na prosperitetu države. 


Iskreno rečeno, na osnovu svega što smo vidjeli u ovom procesu ispunjavanja uvjeta za otvaranje pregovora, bojim se da nam, umjesto progresa, slijedi period novih kompromisa na štetu države, slabljenja državnih institucija, obesmišljavanja potrebnih zakona do te mjere da oni predstavljaju samo formalno zadovoljavanje uslova za pristupanje EU, novog populizma vlasti i samopromocije pojedinih političara. Ako se tako nastavi, građani od otvaranja pregovora neće imati mnogo! 


Pozivam našu vlast, pogotovo one političke snage koje kažu da su za državu, da iskoriste ovaj trenutak da zaista počnu raditi na suštinskim pitanjima i izgradnji sistema koji će omogućiti bolji život. Kada građanima stvarno bude bolje, neće ih niko morati ubjeđivati da je tako - naveo je Hadžikadić.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook