ulaže se više milona eura

Općina u blizini Sarajeva sprema se za najveću investiciju u svojoj historiji

Biznis Klub05.03.24, 11:15h

Općina u  blizini  Sarajeva sprema se za najveću investiciju u svojoj historiji
Nakon uspješno potpisanog ugovora o koncesiji te upisa u registar Nezavisnog operatera, slijedi nastavak radova na dobijanju građevinske dozvole, kako bi radovi na izgradnji fotonaponske elektrane Sokolac 100 MW mogli krenuti početkom građevinske sezone


Sokolac je na jedan korak od investicije vrijedne više od sto miliona eura – solarne elektrane koju će graditi njemački investitor.

 

Nezavisni operater sistema u Bosni i Hercegovini je u skladu sa zahtjevom investitora, kompanije Ener State d.o.o. iz Sokoca, izdao ovom preduzeću Potvrdu o upisu u registar bilansiranih korisnika, prenosi Biznis info.

 

Nakon uspješno potpisanog ugovora o koncesiji te upisa u registar Nezavisnog operatera, slijedi nastavak radova na dobijanju građevinske dozvole, kako bi radovi na izgradnji fotonaponske elektrane Sokolac 100 MW mogli krenuti početkom građevinske sezone.

 

– Ova potvrda uz prethodno dobijenu koncesiju te sve aktivnosti na dobijanju iste, pokazuju našu opredjeljenost i posvećenost na uspostavljanju zelenih izvora energije. Naš cilj je da ovo bude zamah za zelenu privredu koja prati ovakva postrojenja – naveo je načelnik Sokoca Milovan Bjelica.

 

Dodao je da mu je zadovoljstvo što je eminentna njemačka kompanija otvorila kćerku firmu u Sokocu i što se nalazimo na korak od investicije vrijedne više od sto miliona eura.

 

– Ovo je najveća investicija u istoriji naše opštine značajna za život svih ljudi – naglasio je Bjelica.

 

(DEPO PORTAL/af)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook