MINISTAR NEŠIĆ ODGOVARA

Ja sam Srbin i najviše na svijetu volim RS, ali svaka suza jednako me boli... Pogrešna sam adresa za prepadanje i ucjene

Front02.03.24, 13:44h

Ja sam Srbin i najviše na svijetu volim RS, ali svaka suza jednako me boli... Pogrešna sam adresa za prepadanje i ucjene
To što se neko identifikuje sa tragičnim 1. martom, ne znači da i mene može natjerati da isto mislim. Bave se ćoravim poslom. Makar su do sada mogli vidjeti da se ne plašim Schmidta. Pogrešna sam adresa za prepadanje i ucjene - poručio je Nešić u svom saopćenju

 

 

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić odgovorio je na oštru reakciju Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Udruženja Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa na njegovu izjavu da je „1. mart povod za rat, a ne Dan nezavisnosti“.

 

- Ja sam Srbin i najviše na svijetu volim Republiku Srpsku i svoj narod.
Ali poštujem sve narode i ljude u BiH. Za mene je svaka suza jednako teška, svaka rana jednako bolna. Ja sam jedini ministar u Savjetu ministara koji je ispunio sve evropske obaveze i uradio najviše posla, poštujući ustavne nadležnosti. Nikada se neće odreći onog ko sam i šta sam niti me zanimaju politički stavovi NVO koje po prirodi stvari služe političkim interesima onih koji ih plaćaju - ovo je rekao ministar bezbjednosti Nenad Nešić, komentarišući poziv dva udruženja upućen Christianu Schmidtu da ga smijeni zbog izjave da 1. mart nije nikakav Dan državnosti BiH.


Ne znam u kojoj kancelariji im je pisana izjava da bezbjednosna situacija nikada nije bila gora, kada svi u Evropi kažu da je ona dobra - naveo je Nešić te dodao:


- Valjda im je bila dobra situacija kada smo imali terorističke napada po cijeloj BiH, kada su ekstremisti ubijali vojnike i policajce, i napadali na Američku ambasadu. E, pa takvih više nema. Što se tiče napada na povratnike, volio bih jednom čuti da izraze solidarnost i za napade na starice u FBiH, da od MUP-a FBiH zatraže da istraže nestanak srpskih staraca i aktere napada na starce u Lukavcu, Vozući i Mostaru. Za razliku od tih nedjela, MUP RS je rasvijetlio svaki napad na povratnike u Republiku Srpsku.


Nenad Nešić koji je kao dijete protjeran iz svog grada, dodaje on, čije komšije su prošle golgote sarajevskih logora, nikada nikog nije mrzio, a svojim radom se trudi da svima bude bolje i da postanemo dio civilizovanog svijeta.


- To što je u nečijim glavama i danas rat, nije moj problem. To što neko ubire debele apanaže da širi mržnju, takođe, nije moj problem. Dok se bavim politikom, a baviću se još dugo – zalagaću se za poštovanje dejtonskog uređenja, ravnopravnost naroda i entiteta. To što se neko identifikuje sa tragičnim 1. martom, ne znači da i mene može natjerati da isto mislim. Bave se ćoravim poslom. Makar su do sada mogli vidjeti da se ne plašim Schmidta. Pogrešna sam adresa za prepadanje i ucjene - poručio je Nešić u svom saopćenju.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook