Čeka se nasljednik

Prihvaćena ostavka Abela Baltića, generalnog direktora JU Doma zdravlja KS: Ko će doći na njegovo mjesto?

Front29.02.24, 18:19h

Prihvaćena ostavka Abela Baltića, generalnog direktora JU Doma zdravlja KS: Ko će doći na njegovo mjesto?
Nakon što Skupština Kantona Sarajevo nije usvojila Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JUDZKS za 2022.godinu Vlada KS smijenila je Upravni odbor JUDZKS na čelu sa Ademirom Spahićem

 

 

Na sjednici v.d Upravnog  odbora Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo, održanoj danas, razmotrena je i prihvaćena ostavka generalnog direktora doc.dr. Abela Baltića, koju je podnio 23. februara.

 

- Obzirom da nije usvojen Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju za 2022.godinu, dr. Baltić je podnio ostavku Upravnom odboru smatrajući to kako je naveo logičnim i moralnim činom. Odluka je jednoglasno usvojena. Ugovor o radu dr. Abela Baltića sa JUDZKS prestaje sa 15. marta godine a u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima. Svim uposlenicima Javne ustanove Dom zdravlja KS se zahvalio na saradnji i poželio uspjeh u daljem radu, piše u saopćenju Javne ustanove Doma zdravlja Kantona Sarajevo.

 

Nakon što Skupština Kantona Sarajevo nije usvojila Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JUDZKS za 2022.godinu Vlada KS smijenila je Upravni odbor JUDZKS na čelu sa Ademirom Spahićem te imenovala v.d. Upravni odbor kojeg čine: Dino Selimović, predsjednik, te članovi: Alma Juković, Namir Čomaga, Vedad Kulenović i Enis Čavčić.

 

- Predsjednik v.d. Upravnog odbora JUDZKS Dino Selimović je na sjednici izjavio da će Upravni odbor izvršiti potrebne konsultacije prije donošenja odluke o prijedlogu v.d. generalnog direktora a uz prethodnu saglasnost Ministarstva zdravstva KS i ministra mr.med.sci.dr.Enisa Hasanovića - istakli su u saopćenju.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook