mamac za lakovjerne

Nova prevara u BiH: Je li Osvoji.ba nagradna igra još jedna scam priča? Istraživanje otkrilo ko stoji iza svega...

Biznis Klub29.02.24, 12:36h

Nova prevara u BiH: Je li Osvoji.ba nagradna igra još jedna scam priča? Istraživanje otkrilo ko stoji iza svega...
Ekipa Osvoji.ba je imala "turneju" po tržnim centrima poput Sarajevo City Centra, TC Džananović u Zenici, Bingo City Centra, FIS Viteza i na tim lokacijama su dodatno pozivali građane na kupovinu Mistery kupona u vrijednosti od 30 KM

 

 

Na adresu portala Akta.ba su stigle pritužbe sugrađana koji su učestvovali u nagradnoj igri koja, čini se, nije finalizirana. 


Iskazali su interes za informacijom ko je na kraju proglašen kao glavni dobitnik te je Akta.ba slijedom tih informacija istražila ovu nagradnu igru. 


Naime, firma Osvoji.ba najavila je uručenje Audi vozila još krajem prošle godine, ali dobitnik i dalje nije poznat što svakako izazova sumnju u cjelokupni proces nagradne igre. 


- Do Audija za samo 30 KM, nikad lakše uz Osvoji.ba" bila je nagradna igra koja je prema tadašnjim najavama u medijima trajala do 31.12.2023. godine kada je trebalo biti finalizirano uručenje glavne nagrade-Audi RS5.
Nagradna igra traje do 31.12.2023. a u 23:59 Audi RS5 dobija novog vlasnika! - stajalo je u opisu nagradne igre. 


Skupocjena nagrada


Nije pronađena javna informacija da je predmetna nagrada Audi vozilo ikome dodijeljen, a novinari Akta.ba provjerili su i koliko to vozilo košta na našem tržištu. 


- Početna cijena modela Audi RS5 na bh. tržištu, bez dodatne opreme je oko 200.000 KM - rekli su za Akta.ba iz Audi BH predstavništva. 

 

osvoji-ba-audi


Međutim, model ponuđen u nagradnoj igri je iz serije 2017. godine i radi se o korištenom vozilu. 


Tokom oktobra ekipa Osvoji.ba je imala "turneju" po tržnim centrima poput Sarajevo City Centra, TC Džananović u Zenici, Bingo City Centra, FIS Viteza i na tim lokacijama su dodatno pozivali građane na kupovinu Mistery kupona u vrijednosti od 30 KM. 


- Kupovinu mystery boxa možete obaviti na 3 načina.1. Lično na izložbenom mjestu tržnog centra u kojem se nalazi skupocjeni automobil; 2. Uplatnicom/mobilnim bankarstvom; 3. Xbonom; a uskoro ćete uplatu moći izvršiti i preko kartičnog plaćanja - naveli su tada. 


Na tim turnejama su dodijelili tek nekoliko mobilnih aparata na licu mjesta i na taj način "argumentirali" vjerodostojnost nagradne igre. 


Nepostojeće stranice firme


Dodatno, tokom komuniciranja nagradne igre, navedena je web platforma putem koje se mogu vršiti online uplate. 


- Uskoro uplatu ćete moći izvršiti i preko online platforme na web stranici Osvoji.ba - naveli su. 


Međutim, ta platforma više ne postoji, odnosno nije validna. 

 

osvoji-ba-web-platforma
osvoji-ba-instagram

 


I sa Facebook i TikTok stranicama rezultat je bio isti, o čemu dalje možete čitati ovdje.  

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook