MJERA PREDOSTROŽNOSTI

Povlači se popularna čokolada s bh. tržišta: Pogledajte šta je pronađeno u Milka Oreo Bar proizvodu...

Biznis Klub28.02.24, 20:19h

Povlači se popularna čokolada s bh. tržišta: Pogledajte šta je pronađeno u Milka Oreo Bar proizvodu...
Kako su saopćili iz Mendeleza, nijedan drugi proizvod pomenute kompanije, niti bilo koji drugi proizvod iz asortimana Milka i ORЕO brenda, nisu pogođeni ovim slučajem

 

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da su na tržište Bosne i Hercegovine isporučene pločice mliječne čokolade porijeklom iz Poljske u kojima su pronađeni komadići plastike.

 

Kompanija “Mondelez International“, kao mjeru predostrožnosti, povlači svoj proizvod Milka Oreo Bar (37g) s tržišta zbog mogućeg prisustva malog komada plastike.

 

Radi se o proizvodu Milka Oreo Bar (37g), s rokom upotrebe 18.8.2024, i konkretnim LOT brojem OSK0934652 utisnutim na ambalaži.

 

- Sve raspoložive informacije o proizvodu, skladno važećim propisima, dostavljene su na daljnje postupanje mjerodavnim inspekcijskim tijelima u Bosni i Hercegovini od kojih je zatraženo poduzimanje mjera i povratno izvještavanje Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine - naveli su oni.

 

Kako su saopćili iz Mendeleza, nijedan drugi proizvod pomenute kompanije, niti bilo koji drugi proizvod iz asortimana Milka i ORЕO brenda, nisu pogođeni ovim slučajem.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook