objavljeni uvjeti

Bit će uništeno 297 (bijesnih) oduzetih vozila: Iz UIO BiH raspisali oglas, traže firmu koja će obaviti posao

Biznis Klub20.02.24, 12:36h

Bit će uništeno 297 (bijesnih) oduzetih vozila: Iz UIO BiH raspisali oglas, traže firmu koja će obaviti posao
U Centralnom skladištu UIO i skladištima pri Regionalnom centru Banja Luka nalazi se ukupno 147 vozila, u Sarajevu 27, Mostaru 68 i Tuzli 36 vozila

 

 

Uprava za indirektno oporezivanje BiH objavila je javni oglas kojim traži firmu koja će uništiti 279 oduzeti vozila, javlja Akta.ba.


Predmet javnog oglasa je prikuplјanje ponuda za izbor najpovolјnijeg ponuđača za uništenje motornih vozila i otkup korisnih otpadaka i ostataka predmeta uništenja. Oglas je podijelјen u LOT-ove, odnosno po regionalnim skladištima.


U Centralnom skladištu UIO i skladištima pri Regionalnom centru Banja Luka nalazi se ukupno 147 vozila, u Sarajevu 27, Mostaru 68 i Tuzli 36 vozila. 


Radi se o vozilima koja su oduzeta pravosnažnim i izvršnim rješenjem o prekršaju, zaplijenjena konačnim i izvršnim upravnim rješenjem i ustuplјena Upravi, te čije uništenje je naložio nadležni organ. Razlog uništenja i što vozila ne ispunjavaju uslove za prodaju u skladu sa propisima za prodaju carinske robe.


Uprava za indirektno oporezivanje imenovat će komisiju koja će sa izabranom ponuđačem izvršiti primopredaju predmetnih vozila, te o istom sačiniti zapisnik.


Izabrani ponuđač će u prisustvu komisije izvršiti vaganje svakog vozila, te komisiji predati elektronski ispis odvagnog lista i fotografije vozila.


Nakon preuzimanja vozila izabrani ponuđač snosi materijalnu odgovornost za preuzeta vozila sve do momenta uništenja.


"Za nadzor nad uništenjem motornih vozila Uprava za indirektno oporezivanje će imenovati komisiju, koja će prisustvovati uništenju vozila i koja će sačiniti zapisnik o nadzoru nad uništenjem motornih vozila", navodi se u oglasu.


U cilјu poštivanja propisa o zaštiti zdravlјa i životne sredine i drugih važećih propisa, Uprava za indirektno oporezivanje će obavijestiti i druge nadležne organe radi prisustva postupku uništenja.


Nakon provedenog postupka uništenja i vaganja korisnih otpadaka i ostataka predmeta uništenja, Uprava za indirektno oporezivanje izdaje potvrdu o vrijednosti otkuplјenih korisnih otpadaka i ostataka uništenja u koje su uklјučeni indirektni porezi kojim isti podliježu pri stavlјanju u slobodan promet, koji iznos će izabrani ponuđač uplatiti na Jedinstveni račun Uprave.


Ugovor će se zaključiti sa ponuđačem koji ispunjava uslove propisane u Javnom oglasu i koji ponudi najpovolјnije ocijenjenu prihvatlјivu ponudu za uništenje i otkup korisnih otpadaka i ostatka predmeta uništenja.


Cijena ponude obuhvata troškove prevoza, troškove uništenja i druge troškove koje ponuđač ima u postupku uništenja, kao i otkupnu vrijednost korisnih otpadaka i ostataka.


U cijenu nisu uklјučeni indirektni porezi.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook