'šokirani i povrijeđeni tvrdnjama'

HNV BiH poručuje Durakoviću: Mi smo jedan od glavnih zagovornika bh. identiteta i ne trebamo lekcije o patriotizmu!

Front20.02.24, 09:00h

HNV BiH poručuje Durakoviću: Mi smo jedan od glavnih zagovornika bh. identiteta i ne trebamo lekcije o patriotizmu!
Jedan od glavnih zagovornika bosanskohercegovačkog identiteta, a pogotovo među Hrvatima je upravo HNV BiH, kojeg nitko, pa ni Duraković svojim nasrtajima neće pokolebati u namjeri jačanja tog identiteta koji će u sebi objedinjavati sve svoje različitosti koje nas krase, a ne negirati iste, poručeno je

 


Povodom prozivanja Hrvatskog narodnog vijeća BiH od strane Esada Durakovića u kolumni objavljenoj na DEPO Portalu, stigla je i zvanična reakcija HNV BiH koju prenosimo u cjelosti.
 

- Potpuno smo iznenađeni, šokirani i povrijeđeni tvrdnjama Esada Durakovića kako je Hrvatsko narodno vijeće BiH (HNV BiH) protiv bosanskohercegovačkog identiteta i kako želimo markirati Bošnjake kao metu antiislamskog fundamentalizma.


Povod ovakvim agresivnim nasrtajima na HNV BiH i njegove ugledne članove je činjenica da HNV BiH nije pristao na koncept koji zagovara Duraković i činjenica da se HNV BiH otvoreno zalaže za principe ZAVNOBiH-a i principe sadržane u referendumskom pitanju o neovisnosti Bosne i Hercegovine, a koji čine temelje naše države.


Bezbroj inicijativa, prijedloga i projekata u smjeru jačanja Bosne i Hercegovine je HNV BiH podržao i bio jedan od predvodnika ideje jačanja države Bosne i Hercegovine na cijelom njenom teritoriju.


Jedan od glavnih zagovornika bosanskohercegovačkog identiteta, a pogotovo među Hrvatima je upravo HNV BiH, kojeg nitko, pa ni Duraković svojim nasrtajima neće pokolebati u namjeri jačanja tog identiteta koji će u sebi objedinjavati sve svoje različitosti koje nas krase, a ne negirati iste.


HNV BiH je pokazao i dokazao u posljednjih 30 godina kako se brani država Bosna i Hercegovina i svi njeni građani i narodi. Stoga, ni od koga ne trebamo lekcije o patriotizmu, a ponajmanje od onih koji su se usudili udarati na temelje države Bosne i Hercegovine, zaključeno je u saopštenju.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook