AUDIO/ Klupko se razmotava

Osvanuo jeziv snimak razgovora između osumnjičenog za ubistvo Nusreta i brata žrtve: 'Jedan će od nas noćas biti pod crnom zemljom!'

Hronika11.02.24, 14:31h

Osvanuo jeziv snimak razgovora između osumnjičenog za ubistvo Nusreta i brata žrtve: 'Jedan će od nas noćas biti pod crnom zemljom!'
Tragični niz događaja započeo je kada je Nusret primio poruku s telefona žene s kojom je bio u kontaktu, a koju je, kako se ispostavilo, poslala osoba koja je željela da mu naudi

 

 

Nusret Destanović pronađen je mrtav u bunaru, a okolnosti njegove smrti se ispituju. Prema nezvaničnim informacijama, za njegovu smrt odgovoran je ljubomorni bivši suprug žene s kojom se Nusret povremeno viđao. Tragični niz događaja započeo je kada je Nusret primio poruku s telefona žene s kojom je bio u kontaktu, a koju je, kako se ispostavilo, poslala osoba koja je željela da mu naudi, piše Nova.rs.
 

Nusret, ništa ne sumnjajući, odazvao se pozivu za sastanak, ali umjesto očekivanog susreta, dočekala ga je zasjeda. Na dogovorenom mjestu, umjesto žene, sačekao ga je veći broj muškaraca koji su ga brutalno pretukli.
 

Poslušajte razgovor ispod teksta, između brata Nusreta Destanovića i Seada Ž, bivšeg muža Rijalde H. (27), koja je bila u ljubavnoj vezi s ubijenim Nusretom, piše Sandžak live.

 

 

U audio snimcima koje je „Sandžak danas“ objavio na Jutjubu, javnost je imala priliku da čuje razgovor između osobe optužene za ubistvo i brata žrtve, Nusreta Destanovića. Ovaj novi segment snimka bacio je dodatno svjetlo na složenu mrežu odnosa i moguće motive koji stoje iza tragičnog događaja koji je potresao javnost.
 

Detalji razgovora ukazuju da ubica optužuje Rijaldu H., kao i na složen odnos između osumnjičenog i porodice Destanović, kao i na potencijalne motive koji bi mogli biti ključni za razumijevanje ovog tragičnog slučaja.

 

 

„Imam poruke, prijetio je Nusretu: „Jedan će noćas od nas biti pod crnom zemljom, ja ili Nusret““, čuje se na snimku između Nusretovog brata i osumnjičenog za njegovo ubistvo.
 

Razgovor takođe naglašava emocionalni teret koji nosi porodica žrtve i izazove s kojima su se suočavali u potrazi za pravdom.
 

Podsjetimo, u velikoj policijskoj akciji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su tri osobe u vezi sa brutalnim ubistvom dvadesetosmogodišnjeg Nusreta Destanovića iz Tutina. Među uhapšenima je E. Dž. (18) iz Sjenice, osumnjičen za teško ubistvo u saizvršilaštvu, kao i Elvis Hrnjak (40) iz Novog Pazara, optužen za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

 

Treća osoba, Rijalda H. iz Sjenice, uhapšena je zbog neprijavljivanja pripremanja krivičnog djela. Dok je Sead Ž. u bjekstvu i nedostupan policijskim organima.
 

Prema informacijama iz policije, sumnja se da su E. Dž. i Sead Ž., poznat i kao Ahmetović, u saizvršilaštvu nanijeli smrtne povrede Nusretu Destanoviću koristeći oštar predmet. Incident se dogodio 8. februara ove godine, a tijelo nesrećnog mladića je pronađeno u napuštenom bunaru u selu Međugorje u okolini Sjenice.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook