foto/ za svakog po nešto

Puno adrenalina u najluđoj noći: Šta nam nudi Novogodišnji program Federalne televizije...

Mediji26.12.23, 14:21h

Puno adrenalina u najluđoj noći: Šta nam nudi Novogodišnji program Federalne televizije...
Gledatelji će imati priliku osvojiti nagrade, kvalitetni muzički program podizat će atmosferu i činiti ambijent ugodnijim. Filmski program donosi kultne klasike, romantnične komedije i adrenalinske avanture

 

 

Federalna televizija će svojim gledateljima u Novogodišnjem programu, ali i tokom cijelih novogodišnjih praznika, ponuditi vrhunski i pažljivo odabran program. Kako se ponoć bude bližila, uživo ćemo izvještavati o atmosferi sa brojnih lokacija širom Bosne i Hercegovine. 


Gledatelji će imati priliku osvojiti nagrade, kvalitetni muzički program podizat će atmosferu i činiti ambijent ugodnijim. Filmski program donosi kultne klasike, romantnične komedije i adrenalinske avanture.


Federalna televizija donosi raskošni Novogodišnji program „Čekajući '24“ uživo i s početkom u 17 sati. Kroz noć najljepših želja i očekivanja iz sarajevskog studija vode nas Emina Hodžić i Melika Mehmedović, koje će nas provesti kroz prošlost i sadašnjost svih naših Novih godina. Očekuju nas i javljanja reportera iz Mostara, Banje Luke, Zenice, Bihaća i Tuzle. Bosanskohercegovačka praznična atmosfera s brojnim gostima i s puno muzike i plesa u direktnom televizijskom prijenosu s preko 20 kamera i uz posebna iznenađenja s naših ulica i trgova. Pripremili smo obilje muzike uz nastupe najvećih zvijezda i muzičkih grupa bh. i regionalne scene. 

 

cekajuci-24-1


U Novogodišnji program Federalne televizije uvršten je i spektakularni doček 2024. iz centra Sarajeva! U direktnom prijenosu od 23 sata publiku ispred Vječne vatre zabavljat će popularni bendovi „Bombaj štampa“, „Zabranjeno pušenje“, „Crvena jabuka“, te Elvir Laković Laka. Sve to u okviru jedinstvenog programa pod nazivom „Sarajevska priča“, u kojem će se pojaviti i neki od popularnih “Nadrealista“. 


Tu je i specijalno novogodišnje izdanje popularnog kviza „Znzkvi“ u 18 sati kroz koji će takmičare i publiku voditi članovi duhovite Helem Nejse ekipe – pripremljen je poseban nagradni fond za darove našim gledateljima. Mentalno ćemo se razgibavati u duplo dužem trajanju nego inače, a dio kviza seli iz studija na ulice BH gradova. Zovite i na vrijeme osigurajte dodatne dvije stoje za pregurati januar. 


Poštujemo tradiciju, pa tako i TV Bingo tradiciju! I ove godine u najluđoj noći ispraćamo ovu i dočekujemo novu poklanjajući brojne nagrade: 15.000 KM, 10.000 KM, 8.000 KM, 6.000 KM, 4.000 KM. I čak šest puta godišnja Bingo plata, svakog mjeseca po 1.000 KM.


Ekipa magazina „Svako dobro“ snimila je novogodišnju emisiju (nedjelja u 12:45h). New York, London, Berlin i Sarajevo povezuje čarobni festival svjetla čiju magiju možete osjetiti ukoliko posjetite Zemaljski muzej BiH i njegovu botaničku baštu. 2024. godina može biti idealna prilika da se posvetite upoznavanju jedinstvenih krajolika BiH. Za početak, preporučujemo Vlašić.


Preglede događaja koji su obilježili godinu na izmaku donose magazini Pretežno vedro (nedjelja u 13:25h), Sport (ponedjeljak u 09:10h), Art Kvart (ponedjeljak u 10:05h), Hit jutra (utorak u 08:05), a vanjskopolitički magazin Svijet pregled svjetskih napetosti donosi kroz dva izdanja u svom redovnom terminu petkom u 17:30h.

 

balada-film-1


Kao i uvijek do sada, novogodišnji filmski program Federalne televizije bit će bogat i raznovrstan, te će trajati cijelu sedmicu.
Izdvojit ćemo televizijsku premijeru filma naše rediteljice Aide Begić, „Balada“, koji ćemo emitirati prvog dana 2024. godine u 20 sati i 10 minuta. Film je imao svjetsku premijeru na Sarajevo Film Festivalu, a bio je i naš kandidat za ovogodišnjeg Oscara. Inače ćemo ove godine u okviru Novogodišnjeg filmskog programa prikazati filmove koji su imali ukupno 33 nominacije, a nagrađeni su sa 9 Oscara.

 

kum-1-1


Izdvaja se najpoznatija trilogija u svijetu filma, „Kum trilogija“, reditelja Francisa Forda Coppole, rađena prema bestseller romanima Maria Puza, koja nam je donijela kultne uloge Ala Pacina, Marlona Branda i Roberta De Nira.
Radnja se temelji na priči o moćnoj italijanskoj mafijaškoj porodici - Corleone. Prvi dio filma držao je rekord kao film s najvećom zaradom u historiji, koja je iznosila između 250 i 291 milion dolara.


Prva dva nastavka Kuma izvorne su verzije, dok ćemo treći dio emitirati kao novu verziju kojoj je 2020. Francis Ford Coppola unio značajne izmjene u scenariju i dao mu novi kraj.
Kum trilogiju ćemo emitirati 2. 3. i 4. januara u prime time terminu od 20 sati i 10 minuta.


U novogodišnjoj noći, iza ponoći, oko 1.30 emitirat ćemo SF spektakl Zacka Snydera „Čuvari“, jako hvaljenu ekranizaciju popularnog stripa DC Comicsa koja već sada uživa kultni status među ljubiteljima žanra, ali i šire.

 

obracun-kod-ok-coralla


Novogodišnji filmski program Federalne televizije gledateljima će ponuditi još i kultni vestern „Obračun kod O. K. Corrala“ s Burtom Lancasterom i Kirkom Douglasom u subotu 30. 12. od 17 sati i 10 minuta, a iste noći u okviru akcione subote, u 21:00, emitiramo film „Jack Reacher: Nema povratka“, kao nastavak akcionih subota s Tomom Cruiseom koji smo započeli u decembru ove, a nastavit ćemo sve do polovine februara naredne godine.


Prvog i drugoj januara u terminu od 17.30 prikazat ćemo romantičnu komediju „Kako se riješiti frajera u 10 dana“ s Kate Hudson i Matthewom McConaugheyjem, te komediju „Dobar posao u Italiji“ sa sjajnim Michaelom Caineom u jednoj od njegovih najprepoznatljivijih uloga. 

 

Novogodišnja filmska sedmica Federalne televizije još donosi Roberta Redforda i Jamesa Gandolfinija u filmu „Posljednja bitka“ 1. januara u 22.25 te Toma Hanksa u sjajnom „Brodolomu života“ u petak, 5. januara, u istom terminu od 22 sata i 25 minuta.

 

bryan-ferry


Tokom novogodišnjih praznika Federalna televizija emitira brojne koncerte: Bryan Ferry, The Who, Eric Clapton, Simply Red, Amy Winehouse, The Cure, Toše Proeski, Parni valjak...

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook