TRAGEDIJA U SUSJEDSTVU

Nakon smrti radnice u Kauflandu, kolegice je oplakuju u tišini, a kupci ogorčeni: 'Sramota je da je radila do ponoći'

Biznis Klub16.06.23, 20:11h

Nakon smrti radnice u Kauflandu, kolegice je oplakuju u tišini, a kupci ogorčeni: 'Sramota je da je radila do ponoći'
Kasni sati, lokacija, posao, opasni strojevi u kombinaciji s umorom i nepoznavanje rada strojeva, kupci smatraju razlogom nesreće

 

 

Dan poslije nesreće u kojoj je preminula djelatnica Kauflanda, trgovački centar opet radi od jutra kao i svakog dana. Pristup skladištu i kontejnerima gdje se nesreća dogodila zaštićeno je ogradom, no na mjestu gdje se dogodila nesreća vidjeli smo ljude. Jesu li djelatnici ili inspekcija ne znamo, jer nam nije bio dozvoljen pristup, piše Slobodna Dalmacija.


Građanke i građani su kao što je i uobičajeno i danas odlazili u kupovinu i izlazili s vrećicama iz Kauflanda. Kazali su kako je atmosfera drugačija. Mirno je, djelatnici ne govore niti riječi, a i kupci, osobito oni svakodnevno i koji žive u okolnim zgradama koji su poznavali djelatnicu još su iznenađeni zbog nesretnog događaja. Teško je pronaći prave riječi osim tuge i žalosti.


- Djelatnici rade u tišini, nitko ništa ne govori. Kada vidim to sve, dođe mi plakati – govori za Slobodnu Dalmaciju Mare Bočina.


- Tužno je unutra, vidi se da nešto ne štima, da nije u redu – odgovorila je anonimna Splićanka.


Rad do ponoći - sramota


Nesreća se dogodila nešto prije ponoći, iako je radno vrijeme centra s kupcima do 22 centra, no očito djelatnici imaju posla i nakon što zadnji kupac napusti centar.


Kasni sati, lokacija, posao, opasni strojevi u kombinaciji s umorom i nepoznavanje rada strojeva, kupci smatraju razlogom nesreće.


- Sramota je da je radila do ponoći. Nije ni lako drugim djelatnicima, stalno rade, a kolika su im primanja? - pitao se jedan od anketiranih građana.


- Tamo rade svi sve, a za nesreću mogu samo reći: tuga – potvrdila je ženska osoba nakon obavljene trgovine.


- Rad u tako kasnim satima uz privatni život, godine i umor je veliko opterećenje. Mislim da joj je trebala edukacija kako bi bila svjesna opasnosti – svoje objašnjenje dala je jedna anonimna građana.


Kao i svugdje


Kupci nažalost smatraju kako su ovakve tragedije rezultat preopterećenosti poslom s kojima se većina nosi, stoga slučaj koji se dogodio ovdje se može dogoditi bilo gdje.


- Iako se neće ništa promijeniti – kratka je bila Mara Bočina.


- To je svakodnevnica mnogima i ovakvih događaja će biti još više – zaključio je jedan stariji građanin.


Rezultati inspekcije će otkriti više detalja ovog nesretnog događaja.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još