NIJE DOŠAO NA KONGRES SDP-A

Nakon kritika partijskih kolega, oglasio se i Irfan Čengić: 'Na svinju možeš staviti krila, ali...'

Front10.06.23, 15:24h

Nakon kritika partijskih kolega, oglasio se i Irfan Čengić: 'Na svinju možeš staviti krila, ali...'
Nermin Nikšić je ponovio da preuzima odgovornost za postavljenje Irfana Čengića, što je jedino kadrovsko rješenje na koje je on (Nikšić) uticao sam

 

 


Uoči današnjeg Kongresa SDP-a BiH, lider partije Nermin Nikšić istakao je, između ostaloga, da mu 90 posto delegata još nije oprostilo Irfana Čengića kao kadrovsko rješenja za mjesto generalnog sekretara.


Potom je reagovao i Igor Stojanović, član SDP-a i potpredsjednik Federacija BiH, te također uputio kritike na račun svog stranačkog kolege, Irfana Čengića, koji se nije ni pojavio na Kongresu SDP-a.


A nakon svega oglasio se i Irfan Čengić kratkom porukom na Facebooku:


- Na svinju možeš staviti krila, ali je to ne čini orlom - napisao je.

 

 

Nedugo potom, Čengić se ponovo oglasio puno dužom i, kako kaže, zvaničnom izjavom, u kojoj, između ostalog, navodi: 

 

- Nisam mislio reagovati, ali uzimajući u obzir da su mediji počeli prenositi moju objavu sa godišnjeg odmora kao reakciju na dešavanja na Kongresu, ipak moram napisati zvaničnu izjavu. Jer, iako sam ja odlučio da ne smetam na Kongresu, oni se i dalje bave sa mnom...

 

 

Podsjećamo, na opasku novinara da unutar SDP-a postoji nezadovoljstvo Nikšićevom politikom kompromisa i s druge strane, kadrovskim rješenjima, kao i da neki ljudi poput Irfana Čengića neće biti na Kongresu, lider SDP-a je odgovorio:


- Mislite li da je vrijedno da spominjem Irfana Čengića kao jednog u odnosu na 600 delegata koji će biti tu? Pa mislim da mi 90 posto ovih delegata još nije oprostilo Irfana Čengića kao kadrovske rješenje, ali nikome od njih nije palo na pamet da napada SDP, da napada mene; nisu se slagali, borili su se protiv toga, ali su bili SDP-ovci.

 
Nikšić je dodao i da "svako od članova SDP-a ima pravo na stavove i mišljenje i boriti se za njih u organima stranke,  na Kongresu, a ne preko društvenih mreža i medija".

 
Ponovio je da on preuzima odgovornost za postavljenje Irfana Čengića, što je jedino kadrovsko rješenje na koje je on (Nikšić) uticao sam.

 
- Najveći izazov SDP-a u aktuelnom kompleksnom političkom trenutku u BiH je izvršiti predizborna obećanja - rekao je Nikšić.

 


(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 99

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još