potpredsjednik FBiH

Stojanović: 'Čengić griješi... Pravimo i mi greške, ali treba igrati kao tim'

Front10.06.23, 14:49h

Stojanović: 'Čengić griješi... Pravimo i mi greške, ali treba igrati kao tim'
Na pitanje zbog čega se član Predsjedništva BiH i potpredsjednik SDP-a Denis Bećirović nije pojavio danas, kaže da ne zna

 

 

Igor Stojanović, potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, kritikovao je poteze svog stranačkog kolege Irfana Čengića koji se nije pojavio na Kongresu ove stranke te odgovorio na pitanje da li je za produženje mandata predsjednika Nermina Nikšića, prenosi N1

 

Na pitanje zbog čega se član Predsjedništva BiH i potpredsjednik SDP-a Denis Bećirović nije pojavio danas, kaže da ne zna.

 

Ponovio je kako nije zadovoljan nekim kadrovskim rješenjima SDP-a te istakao kako mu je drago “da je predsjednik Nikšić priznao svoje greške”.

 

- Rekao je u svom govoru –  da trebamo imati jedan demokratski pristup u kojem svako može reći šta želi u SDP-u. Nisam za to da okolo hodamo pa da pljujemo i krivimo. Nisam za ovaj način kako to radi Irfan Čengić jer je on bio strukture koji je pet godina odlučivao o tim kadrovima. Ja sam vrlo rijetko ili nikako odlučivao, i dalje se borim unutar SDP-a i mislim da je jedina stranka koja se bori za jednakopravnost. Ja se neću prestati boriti za kadrovska rješenja - rekao je Stojanović.

 

Na pitanje da li je za produženje mandata Nikšiću, odgovara: “Delegati će odlučiti da li će mu produžiti mandat. Da li je dobro ili loše, mislim da ovaj proces treba posmatrati da ima i pozitivne i negativne strane. Smatram da ne treba produžiti mandat predsjedniku, a ne može se zanemariti da smo u procesu u kojem imamo jake udare opozicije i u trenutku kada smo preuzeli veliku odgovornost člana Predsjedništva, premijera FBiH, predsjednika FBiH i nekoliko vlada u kantonima. Unutar SDP-a moramo podići kriterij koga biram ispred SDP i ko nas predstavlja. Mora postojati neka granica.”

 

Naglasio kako je “nekorektno da neko ko je dio SDP-a iznosi prljav veš iz svoje porodice na ulicu.

 

- Svi znaju da se ne slažem s nekim stvarima. Morate biti dovoljno timski igrač i biti dosljedni svojim stavovima - poručio je Stojanović.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 32

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još