kriminal i korupcija

Sattler zadovoljan nedavnim hapšenjima: Konačno je vidljiv napredak, a očekujemo još rezultata od nadležnih organa

Front05.06.23, 14:25h

Sattler zadovoljan nedavnim hapšenjima: Konačno je vidljiv napredak, a očekujemo još rezultata od nadležnih organa
- Još jedna tema gdje vidimo pomak su svi ovi slučajevi organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou gdje nakon dugo vremena imamo napredak, rekao je Sattler

 

 

Još jedna tema gdje vidimo pomak su svi ovi slučajevi organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou gdje nakon dugo vremena imamo napredak, rekao je Sattler


Johann Sattler, šef Delegacije Evropske unije u BiH, obratio se na press konferenciji povodom javne debate "Pravo na pravdu"  koja je održana u Parlamentu BiH, prenosi Oslobođenje. 


Riječ je o debati na kojoj se diskutovalo o (ne)napretku rada pravosudnih institucija u našoj zemlji. Sattler kaže da je bh. pravosuđe ostvarilo ograničeni napredak.


- Ono čemu smo svi svjedočili jeste ograničen napredak u oblasti pravosuđa. Bilo je određenih napredaka, npr. zakon o javnim nabavkama, bilo je i primjetnih kadrovskih promjena, ali govorimo o jednom ograničenom napretku kako je i navedeno u izvještaju o BiH Evropske komisije, rekao je Sattler.


Potom se osvrnuo na pozitivne stvari.


- Moram spomenuti novog ministra pravde koji je aktivniji, angažovaniji, imamo izmjene i dopune zakona o VSTV-u, imamo određene pomake kod Zakona o sukobu interesa, ali moramo da vidimo u konačnici i usvajanje ovih procesa u parlamentarnoj proceduri, kazao je on.


Posebno je Sattler prokomentarisao nedavna hapšenja vezana za organizovani kriminal, koja su ostvarena uz pomoć Sky aplikacije.


- Još jedna tema gdje vidimo pomak su svi ovi slučajevi organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou gdje nakon dugo vremena imamo napredak. Uglavnom su to rezultati zahvaljujući Sky aplikacijii, što se očekuje i u nastavku rada nadležnih organa, poručio je Sattler.


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još