OGLASILA SE SEBIJA IZETBEGOVIĆ

Radi se o brutalnom inkvizicijskom postupku, Škrijelj javno manifestira mržnju i prema meni i prema SDA!

Hronika29.03.23, 18:58h

Radi se o brutalnom inkvizicijskom postupku, Škrijelj javno manifestira mržnju i prema meni i prema SDA!
Pokazani stepen kršenja Zakona o visokom obrazovanju i Statuta Unvierziteta u Sarajevu zasigurno nije zabilježen u dosadašenjm radu Univerziteta u Sarajevu. Takvo nešto moguće je isključivo u zaslijepljenosti mržnjom i netrpeljivošću koju rektor Škrijelj javno manifestira, kako prema SDA, tako i u odnosu na moju ličnost - ističe dr. Sebija Izetbegović

 

 

Nakon današnje odluke sjednice Senata UNSA da se dr. Sebiji Izetbegović oduzme zvanje redovne profesorice na Medicinskom fakultetu, oglasila se i sama Izetbegović.

 


Podsjećamo, kako je nakon sjednice Senata saopćio rektor UNSA prof. dr. Rifat Škrijelj, van snage su stavljene dvije odluke... Radi se o odluci od 29. januara 2014. godine kojom je Izetbegović na Medicinskom fakultetu dobila zvanje redovne profesorice 'Ginekologije i akušerstva' i odluci od 7. maja 2014. godine, kojom je zvanje redovne profesorice dobila na Fakultetu zdravstvenih studija na predmetima – 'Zdravstvena njega reproduktivnog zdravlja i porodiljstvo' i 'Zdravstvena njega žena'.  


Sebija Izetbegović tvrdi da se radi o isključivo politički motiviranom procesu, te u svom saopćenju navodi sljedeće:

 

- U vezi sa odlukama Senata i rektora Univerziteta u Sarajevu koje su usmjerene na osporavanje zvanja magistra nauka koje sam stekla na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, ali i na oduzimanje akademskog zvanja redovne profesorice u koje sam birana na Medicinskom fakultetu i Fakultetu zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu, želim istaknuti da se radi isključivo o politički motiviranim postupcima koji se provode u svrhu ostvarenja određenih političkih agendi, kao i u cilju moje lične diskreditacije.


Način na koji se to radi zasigurno će ostati upamćen kao mračni period autokratskog vladanja rektora Škrijelja Univerzitetom u Sarajevu, koji se u svom osvetničkom porivu ne suspreže instrumentalizirati Senat Univerziteta, niti na najgrublji način zloupotrijebiti važeće postupke i procedure. Pokazani stepen kršenja Zakona o visokom obrazovanju i Statuta Unvierziteta u Sarajevu zasigurno nije zabilježen u dosadašenjm radu Univerziteta u Sarajevu. Takvo nešto moguće je isključivo u zaslijepljenosti mržnjom i netrpeljivošću koju rektor Škrijelj javno manifestira, kako prema SDA, tako i u odnosu na moju ličnost.


Da se radi o brutalnom inkvizicijskom postupku u čijem provođenju se ne poštuju osnovni pravni postulati, potvrđuju brojna kršenja Zakona o visokom obrazovanju i Statuta Univerziteta, a na koje se rektor Škrijelj voli pozivati - navodi Izetbegović u saopćenju, koje u cjelosti možete pročitati u nastavku...

 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 157

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još