KOLEGA SE OPRAŠTAJU OD ČUVENOG SNIMATELJA

Umro je Ahmed Begičević, dženaza sutra u Zenici

Mediji02.02.23, 18:06h

 Umro je Ahmed Begičević, dženaza sutra u Zenici
Bio je čuveni tv i filmski snimatelj sa terena i jedan od pokretača Informativno-tehničkih centra u Zenici i Travniku

 

Federalna televizija javila je da je njihov nekadašnji uposlenik, uvaženi kolega Ahmet Begičević  preminuo. Brojne kolege novinare i snimatelje se opraštaju od čuvenog tv i filmskog snimatelja

 

"Napustio nas je još jedan naš dragi i uvaženi kolega Ahmed Begičević Sini. Vrstan kamerman koji je o kameri znao sve. Marljiv radnik, uzoran otac, pažljiv suprug. Za našeg Sinija bi mogli još mnogo toga reći – sve u superlativima", kazali su iz FTV-a.

 

 

Begičćević je od 1. septembra 1978. radio je u nekadašnjoj Televiziji Sarajevo, potom u Televiziji Bosne i Hercegovine, i na koncu u Federalnoj televiziji, iz koje je ispraćen u penziju prije 13 godina.

 


Učestvovao je u brojnim televizijskim i filmskim projektima, a poseban doprinos je dao u očuvanju Informativno-tehničkog centra u Zenici i stvaranju ITC-a u Travniku. Dugogodišnji je suradnik sa terena sa novinarkom Nađom Riđić.

 


Od Begičevića se na društevnim mrežama pozdravila se i novinarka Suzana Stambol.

 

"Dragi moj drug,prijatelj, jaran, kolega ode. Zašto, ali zašto??? Snimatelj posebnog znanja. Učitelj moj! Koliko smo samo blatnjavih terena prošli i u ratu i u miru", napisala je Stambol.

 


Ukop i dženaza će se obaviti u petak, 3. februara, u 13.00 sati na groblju Prašnice u Zenici.

 

(DEPO Portal/ak)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!