VIDEO/ prvi javni istup nakon imenovanja na novu poziciju

Duška Jurišić o odlasku sa TVSA: 'Nećemo nasjedati na spinove... Tri dana je rok po Zakonu o sukobu interesa za ostavku'

Mediji27.01.23, 12:38h

Duška Jurišić o odlasku sa TVSA: 'Nećemo nasjedati na spinove... Tri dana je rok po Zakonu o sukobu interesa za ostavku'
Jurišić se, između ostaloga, osvrnula i na natpise portala koji su prenijeli informaciju da je uprkos tome što je preuzela dužnost zamjenice ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, još uvijek direktorica TVSA

 

 


Zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Duška Jurišić bila je gošća jučerašnje emisije Špica.

 


U prvom javnom istupu nakon imenovanja na novu poziciju Jurišić je kazala da će primarna zadaća u radu Ministarstva biti provedba Aneksa 7 koji nikada nije završen, odnosno proveden. Osim toga prioritet će biti poštivanje Zakona o ravnopravnosti polova, borba protiv diskriminacije ali i borba za slobodu medija ali i prava manjina, istakla je Jurišić


- Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić uposlenima u ministarstvu je kazao kako je primarno da radimo u skladu sa zakonom. Nažalost, bivši ministar za ljudska prava i izbjeglice uhapšen zbog cijelog niza krivičnih djela. To je frustrirajuće. Danas sam imala susret sa predstavnicima sektora u ministarstvu i moram reći da je impozantan broj projekata - kazala je Jurišić.


Jurišić se osvrnula i na natpise portala koji su prenijeli informaciju da je uprkos tome što je preuzela dužnost zamjenice ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, još uvijek direktorica TVSA.


- Slična situacije je sa mnogima koji su preuzeli nove pozicije među kojima je i ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH koji je na dužnosti ministra u RS-u. Tri dana je rok po Zakonu o sukobu interesa za ostavku na jednu dužnost i potpisivanje ugovora o radu na novu dužnost. To su sasvim dovoljna tri dana za primopredaju dužnosti. Nećemo nasjedati na spinove - kazala je.


Kada je riječ o Televiziji Sarajevo na čijem je čelu bila u protekli tri godine, Jurišić je pozvala gledaoce da ostanu uz program TVSA. Zahvalila se kako kaže, tihoj većini uposlenika koja je pomogla da program TVSA izgleda bolje i da se proizvodi više programa.


Naglasila je kako je ojačan web portal, te da su plate za sve uposlenike zahvaljujući jednokratnim pomoćima i Pravilnikom o radu uvećane. Poručila je da sa zadovoljstvom napušta poziciju na Televiziji Sarajevo.


Za kraj je istakla kako je ostala ipak doza gorčine zbog optužbi, anonimnih pisama od strane, kako kaže, glasne manjine na TVSA koja proizvodi dosta buke. Poželjela im je da se od ljudi koji su naslonjeni na političke partije, pretvore u dobre novinare, vozače i stručnjake za oblasti koje su neophodne za rad TVSA, zaključila je Duška Jurišić.

 

 
 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 37

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još