NASTAVLJA SE BURA OKO FORMIRANJA DRŽAVNE VLASTI

Raskol u Demokratskoj fronti: Iz stranke isključen Mirsad Duratović zbog podrške novom Vijeću ministara BiH!

Front13.01.23, 15:11h

Raskol u Demokratskoj fronti: Iz stranke isključen Mirsad Duratović zbog podrške novom Vijeću ministara BiH!
Čvrsto ostajemo pri stavu da se ne slažemo ni sa političkim programom niti sa ciljevima nove političke koalicije na državnom nivou - navode iz DF-a

 

 


Demokratska fronta na bilo koji način ne podržava, i protivi se formiranju predloženog saziva Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, uključujući i prijedlog imenovanja ministra za ljudska prava i izbjeglice koji dolazi iz entiteta RS.


Čvrsto ostajemo pri stavu da se ne slažemo ni sa političkim programom niti sa ciljevima nove političke koalicije na državnom nivou.


Mirsad Duratović kao predstavnik DF-a u Pokretu za državu odluku o podršci novom sazivu Vijeća ministara nije donio uz saglasnost organa Demokratske fronte, nego je samoinicijativno podržao zajedničkog kandidata SNSD-a i Osmorke, što je za Demokratsku frontu apsolutno neprihvatljivo.


Gospodin Duratović je i nakon dodatnih  konsultacija sa organima stranke odbio da uskrati spornu i neprihvatljivu podršku novom sazivu Vijeća ministara.


Imajući u vidu sve navedeno, Demokratska fronta je postupila prema odredbama statuta i donosena je odluka na temelju stava 3, člana 37. - odnosno mjera isključenja - navodi se u saopćenju ove stranke.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 33

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još