nakon današnjeg glasanja

Oštrim komentarom oglasio se Nikšić: Tražite izdajnika među sobom. Nas se kanite jednom za svagda, nismo mi od jučer!

Front01.12.22, 17:21h

Oštrim komentarom oglasio se Nikšić: Tražite izdajnika među sobom. Nas se kanite jednom za svagda, nismo mi od jučer!
„Cijelo vrijeme šutimo i trpimo. Pozivali smo da napravimo zajedničku listu, odbili su. Odstupili smo od svojih principa, jer smatramo da ne treba omogućiti bilo kome da ima četiri od pet delegata. Javno smo rekli za koga ćemo glasati" - kazao je Nikšić

 

 

Nebojša Vukanović, novoizabrani zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske optužio je predsjednika SDP-a BiH Nermina Nikšića i dva zastupnika ove stranke u Pokretu za državu da su Miloradu Dodiku svojim današnjim glasanjem omogućili da u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine u Klubu Srba ima četiri delegata

 

O svemu se oglasio predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić. Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti.

 

„Cijelo vrijeme šutimo i trpimo. Pozivali smo da napravimo zajedničku listu, odbili su. Odstupili smo od svojih principa, jer smatramo da ne treba omogućiti bilo kome da ima četiri od pet delegata. Javno smo rekli za koga ćemo glasati. 

 

Lako vam je da utvrdite ko je izdao. Rekli ste da imate znakove kako će glasati svaki od poslanika opozicije da bi spriječili prevare. Pa nismo baš ni mi "od jučer", znamo i mi s kim imamo posla. 

 

Osigurali smo da se zna kako su naši poslanici glasali. Pozivam vas da to dokumentujete i objavite, a ja sam spreman dokumentovati svima pa i ovom bolesnom tipu, koji pljuje i laže vjerovatno da zametne trag, kako su glasali naši zastupnici. 

 

Tražite izdajnika među sobom. Nas se kanite jednom za svagda. I da, ja nisam baš tako dobre duše pa onome ko je uzeo novac za ovo ne želim da ga troši u zdravlju, ja mu želim da ga troši za lijekove, ko god on bio. 

 

Logika po kojoj prvi pljunem, a onda neka se drugi pere, ovdje ne prolazi. Kako sam rekao znamo s kim imamo posla pa smo se pobrinuli za dokaze. Dakle, da nema nikakve zabune, dva zastupnika SDP BiH su glasala za listu PDP-a za Dom naroda BiH, sve drugo što neko za njih tvrdi je laž. Imamo dokaze da to potkrijepimo.“

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 128

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još