ODGOVORIO MU I DRAGAN MIOKOVIĆ

'Zmija se udara u glavu... RS niti je država, niti je slobodna': Burne reakcije zasule Dodikov profil na Twitteru

Front27.11.22, 11:06h

'Zmija se udara u glavu... RS niti je država, niti je slobodna': Burne reakcije zasule Dodikov profil na Twitteru
Među brojnim odgovorima koji su zasuli Dodikov profil je i poruka Dragana Miokovića, penzioisanog sarajevskog policajca i člana Naše stranke: "RS nije država, nego entitet u sklopu države Bosne i Hercegovine"

 

 

 

Nakon što je Milorad Dodik prije dva dana, u poruci Ćamilu Durakoviću, Republiku Srpsku ponovo, po ko zna koji put, nazvao državom, usijale su se društvene mreže.


Podsjećamo, Dodik je, odgovarajući na Durakovićevu izjavu da je na svečanoj akademiji u Banjaluci posvećenoj Danu državnosti BiH bio kao potpredsjednik entiteta Republika Srpska, iako se u ovom bh. entitetu 25. novembar ne obilježava na institucionalnom nivou, na Twitteru objavio:


- Republika Srpska slobodna država za sve građane i za sve ljude dobre volje. Ali Ćamil Duraković na jučerašnjoj priredbi nije predstavljao Republiku Srpsku. To može samo ako mu predsjednik Republike da saglasnost. Pošto te saglasnosti nije bilo, Duraković je na toj priredbi mogao da bude samo u svoje ime.


Među brojnim odgovorima koji su zasuli Dodikov profil je i poruka Dragana Miokovića, penzioisanog sarajevskog policajca i člana Naše stranke: "RS nije država, nego entitet u sklopu države Bosne i Hercegovine".

 

"Tvoje ponavljanje laži po ko zna koji put nikada neće postati istina",
"Federalna republika po definiciji nije nezavisna država, čak i ti bi to trebao znati, ali kome treba istina kad možeš servirati najprizemniju demagogiju svojim nepismenim biračima. Niko obrazovan i moralan ne bi za krimi-orka kao što si ti glasao",
"Mile, RS je država kao što je Čečenija država u Rusiji. Sa tim što Čečenija ima više para",
"Međede, koja država?",
"Država nije",
"Niti je država, niti je slobodna",
"Da smo prava država, gledali bi Srbija - Brazil na srpskoj televiziji… toliko o tome",
"Predstavljao je mene",
"Zna Mile sve al‘ se pravi lud",
"Entitet RS je privremeno okupiran teritorij Republike Bosne i Hercegovine. Selam Milorade",
"Zmija se udara u glavu, a Bosna i Hercegovina se brani u Banjaluci. To vi odlično znate gospodine Dodik i zato vam to smeta"- samo su neki od komentara.


Ostale možete pogledati u nastavku, ispod Dodikove objave:

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 72

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još