PREUZET 71 POSTO VLASNIŠTVA

United Media postala većinski vlasnik još jedne velike medijske kuće iz regiona

Mediji26.11.22, 09:47h

United Media postala većinski vlasnik još jedne velike medijske kuće iz regiona
Prema zvaničnim mjerenjima slovenačkog MOSS-a, digitalna izdanja Adria Media su četvrti izdavač u zemlji i imaju 52% reach-a na slovenačkom tržištu

 

 

 


United Media, vodeća medijska kompanija u jugostočnoj Evropi, postala je većinski vlasnik slovenačke medijske kuće Adria Media Ljubljana.


Nakon odobrenja nadležnih regulatornih tijela, United Media postala je vlasnik 71 odsto vlasništva u kompaniji Adria Media, kući koja u svom vlasništvu ima najprestižnije portale i štampana izdanja u Sloveniji, piše Danas.rs.


- Izuzetno mi je drago što smo završili proces preuzimanja i što je kompanija Adria Media postale dio portfolija United Media. U svom vlasništvu imaju najbrže rastući digitalni portfolio koji trenutno zauzima 3. mesto među svim portalima u Sloveniji. Nastavićemo da razvijamo ono što je već sada jako uspešan biznis i da kroz ovo partnerstvo i nova ulaganja dopremo do nove publike - istakla je izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić.


Adria Media je izdavačka kuća sa portfoliom najvažnijih nacionalnih i internacionalnih štampanih i digitalnih brendova Metropolitan, Avto Magazin, Govori se, Aktivni, Cosmopolitan, Elle, Sensa i Story. Svojoj publici dodatno nudi i specijalne dodatke koji im omogućavaju dodatni sadržaj i zadovoljavaju rastuću potrebu publike za pouzdanim i interesantnim temama.


Prema zvaničnim mjerenjima slovenačkog MOSS-a, digitalna izdanja Adria Media su četvrti izdavač u zemlji i imaju 52% reach-a na slovenačkom tržištu.


United Media je vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, koja posluje u osam zemalja i u čijem portfoliu se nalazi 58 televizijskih kanala, 28 portala, šest štampanih izdanja i pet radio stanica.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!