Treći osumnjičeni u bijegu

Uhapšene dvije osobe zbog pucnjave na policajca u Gradačcu

Hronika16.10.22, 11:10h

Uhapšene dvije osobe zbog pucnjave na policajca u Gradačcu
Do pucnjave je došlo u subotu uvečer prilikom vršenja službenih poslova i aktivnosti

 

 

Dežurni kantonalni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona obavlja uviđaj nakon sinoćnje pucnjave u Gradačcu u kojoj je ranjen policijski službenik. 

 

- Uviđaj obavljaju dežurni kantonalni tužitelj i istražitelji Sektora kriminalističke policije UP MUP-a TK. Dvije osobe koje su učestvovale u događaju su lišene slobode i u toku je njihova kriminalistička obrada, a jedna osumnjičena osoba je u bjekstvu i za njom se traga - navodi Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva TK. 

 

Do pucnjave je došlo u subotu uvečer prilikom vršenja službenih poslova i aktivnosti. 

 

- Kriminalno aktivna lica su otvorila vatru prema policijskim službenicima, a jedan policijski službenik je zadobio povrede. U cilju istrage ne možemo istupati sa više informacija - ističe Amra Kapidžić, portparolka Uprave policije MUP-a TK. 

 

Povrijeđeni policajac je nakon ukazane pomoći prevezen u Univerzitetsko klinički centar u Tuzli. 

 

- Pacijent inicijala J.O. hospitalizovan je u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju zbog višestrukih povreda - kaže Ersija Aščerić Mujedinović, portparolka UKC Tuzla. 

 

Istraga u ovom nemilom događaju se nastavlja. 

 

(FENA/dg; Foto: Arhiv)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!