Poznat i motiv

Otkrivamo detalje napada u Sarajevu: Elvir Sejfić ubio muškarca, pa automobilom jurio za Planjom

Hronika11.10.22, 09:02h

Otkrivamo detalje napada u Sarajevu: Elvir Sejfić ubio muškarca, pa automobilom jurio za Planjom
Sejfić je Planjinog prijatelja napao kod pijace Markale gdje ga je nekoliko puta izbo nožem, dok je Planja uspio pobjeći

 

 

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajeva uhapsili su Elvira Sejfića koji je sinoć nožem ubio jednu osobu i teško ranio Sulju Planju poznatijeg kao Suljo Domac u centru Sarajeva.

 

Kako se saznaje iz pouzdanih izvora, Planja i osoba koja je sinoć ubijena već neko vrijeme su maltretirali Sejfića. Otimali su mu novac, prijetili i zastrašivali ga i to je, za sada, navedeno kao glavni motiv za ovaj napad.

 

Sejfić je Planjinog prijatelja napao u blizini pijace Markale gdje ga je nekoliko puta izbo nožem, dok je Planja uspio pobjeći. 

 

Nakon toga, kako se saznaje, Sejfić je automobilom krenuo za Planjom te ga je sustigao u blizini Velikog parka u Sarajevu gdje mu je nožem zadao više ubodnih rana.

 

Podsjećamo, osoba inicijala M.H. preminula je uslijed zadobijenih povreda, dok je Suljo Planja teško ranjem prebačen u bolnicu gdje mu se ljekari bore za život.


(Oslobođenje, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 47

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još