VIDEO/ UŽAS U CENTRU GRADA

Novi detalji obračuna u Sarajevu: Od Velikog parka do Markala ranio dvije osobe, jedna preminula od povreda!

Hronika10.10.22, 21:15h

Novi detalji obračuna u Sarajevu: Od Velikog parka do Markala ranio dvije osobe, jedna preminula od povreda!
Povrijeđenoj osobi se ukazuje pomoć, kao što se i vidi na fotografiji

 

 

21:10 - Jedna osoba je preminula, a druga zadobila teške povrede u dva incidenta koja su se dogodila večeras na dvije lokacije u centru Sarajeva. Kako je potvrdio za N1 Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS, jedan napadač je povrijedio dvije osobe.


- Policija Kantona Sarajevo je oko 19.50 sati obaviještena da su dva lica povrijeđena na području općine Centar Sarajevo, te se u vezu sa povredama koje su nanesene ovim licima uz upotrebu noža, na dvije različite lokacije, dovodi isto lice, koje je uhvaćeno od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i isto je lišeno slobode. Od zadobijenih povreda jedno povrijeđeno lice je preminulo, a drugo je prevezeno na ukazivanje ljekarske pomoći. O svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji rukovodi uviđajem. Više informacija će biti poznato nakon što isti bude i okončan - naveo je Hadžiabdić.

 

 

 

20:46 - U Sarajevu, kod pijace Markale, došlo je do obračuna u kojem su učestvovale dvije osobe. Jedna osoba je ubijena, a druga je prevezena na KCUS sa teškim ranama, saznaje portal Avaza.


Na teren su izašli pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Hitne pomoći.


Povrijeđenoj osobi se ukazuje pomoć, kao što se i vidi na fotografiji. Iz MUP-a KS nije bilo informacija za sada.

 

Kako javlja Oslobođenje, nesretni muškarac je, navodno, izboden nožem, iako ta vijest nije službeno potvrđena. Zbog ovog događaja, zaustavljen je i tramvajski saobraćaj.

 

Drugi incident se dogodio u blizini Velikog parka u Sarajevu, kada je došlo do tuče između dvije osobe. U tuči je također korišten nož, a jedna osoba je zadobila povrede.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Avaz)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 34

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još