po nalozima Suda BiH

Novi detalji SIPA-ine akcije 'Alea': Nakon velikih pretresa, uhapšeno pet osoba

Hronika27.09.22, 14:38h

Novi detalji SIPA-ine akcije 'Alea': Nakon velikih pretresa, uhapšeno pet osoba
Pretresi se vrše po nalozima Suda Bosne i Hercegovine, a pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK)

 

 


Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u sklopu operativne akcije „Alea“, na području Cazina započeli pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na 16 lokacija.


Ove aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela - organizovani kriminal, neovlašteni promet opojnim drogama i neovlašteni promet oružjem, vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene, propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.


Pretresi se vrše po nalozima Suda Bosne i Hercegovine, a pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK).


Uzimajući u obzir to da su pretresi u toku, o konačnom ishodu javnost će biti informisana naknadno, saopćeno je iz SIPA-e.

 

U  međuvremenu, slobode je lišeno pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična djela „Organizovani kriminal“, „Neovlašten promet opojnim drogama“ i „Neovlašten promet oružjem, vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene“, propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

 

Uhapšene osobe su sprovedene u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

 

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, saopćeno je iz SIPA-e.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!