VIDEO/ PRVA EPIZODA U PONEDJELJAK, 26. SEPTEMBRA

Izgleda svjetski, a naše: Pogledajte trailer za domaću krimi seriju 'Kotlina' Danisa Tanovića

Mediji23.09.22, 22:24h

Izgleda svjetski, a naše: Pogledajte trailer za domaću krimi seriju 'Kotlina' Danisa Tanovića
Snimanje serije "Kotlina" počelo je krajem prošle godine u Sarajevu, a nastala je u okviru projekta BH Content Lab (BH Telecom)

 

 


 


Premijerno prikazivanje domaće igrane serije "Kotlina" počinje na Moja TV od ponedjeljka, 26. septembra.


Ovu informaciju podijelio je Danis Tanović na društvenim mrežama, uz trailer... Pogledajte!

 

 

Snimanje serije "Kotlina" počelo je krajem prošle godine u Sarajevu, a nastala je u okviru projekta BH Content Lab (BH Telecom).


Riječ je kriminalističkoj mini seriji od pet epizoda koja, koristeći istragu ubistva u Zemaljskom muzeju, uspijeva da dočara savremeno Sarajevo u kojem je okrutni sistem vrijednosti iz predratnog vremena u sudaru sa kapitalizmom današnjice.


Krimi priča prati usamljenog policijskog inspektora koji nakon što je pronađeno tijelo u sarajevskom Zemaljskom muzeju, zaranja u današnje Sarajevo kako bi pronašao nestali sefardski tekst iz 14. stoljeća.


Kreatori serije su Danis Tanović i Amra Bakšić Čamo, režiju uz Danisa Tanovića potpisuje i Aida Begić, a glavne uloge tumače Feđa Štukan, Boris Ler, Ida Keškić, Mario Knezović, Vedrana Božinović, Izudin Bajrović, Admir Šehović, Alban Ukaj.


Producenti serije su Sedin Kahriman za BH Telecom i BH Content Lab, Amra Bakšić Čamo, Adis Đapo za SCCA/pro.ba.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još