stižu reakcije na odluku ustavnog suda bih

Zvizdić: Ovo je još jedna pobjeda države, ona je jedini titular državne imovine

Front22.09.22, 20:09h

Zvizdić: Ovo je još jedna pobjeda države, ona je jedini titular državne imovine
Zvizdić je u svojoj reakciji ocijenio kako je ova odluka Ustavnog suda “još jedna pobjeda države”

 

 

 


Denis Zvizdić, dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, pozdravio je današnju odluku Ustavnog suda BiH koji je utvrdio kako bh. entitet Republika Srpska nema ustavnu nadležnost za reguliranje pravne materije koja je predmet Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcioniranje javne vlasti Republike Srpske, jer je to nadležnost Bosne i Hercegovine. Ustavni sud je stavio sporni zakon van pravne snage.

 

Zvizdić je u svojoj reakciji ocijenio kako je ova odluka Ustavnog suda “još jedna pobjeda države”.


“Ustavni sud je utvrdio da entitet RS nema nadležnost za reguliranje nepokretne imovine, jer je to isključiva nadležnost BiH. Dakle, još jednom je potvrđeno da je država jedini titular državne imovine i da entiteti nemaju pravo raspolaganja istom”, kazao je dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

 

zvizdic


Podsjetimo, Ustavni sud BiH je utvrdio da Republika Srpska nema ustavnu nadležnost za reguliranje pravne materije koja je predmet Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcioniranje javne vlasti Republike Srpske, jer je to nadležnost Bosne i Hercegovine. Ustavni sud je stavio sporni zakon van pravne snage. 

 

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još