reagovao na odluku Ustavnog suda

Dodik: Imovina je naša, nek’ zapamte da je NAŠA! Dovode strance u Ustavni sud i sa dva muslimana da kreiraju šta hoće...

Front22.09.22, 17:15h

Dodik: Imovina je naša, nek’ zapamte da je NAŠA! Dovode strance u Ustavni sud i sa dva muslimana da kreiraju šta hoće...
Dodik je kazao da imovina po “Dejtonskom sporazumu pripada entitetima, da u Ustavu piše da sve ono što izričito nije dato BiH ne pripada BiH, te da na taj način BiH nikako nije mogla da ovlada bilo čim osim onim što joj entiteti daju”

 

 

 


Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da "Sarajevo pokušava neustavno da ovlada onim što ne pripada BiH".

 

“Nazivaju se državom koja nije država. Ustavni sud je nakaradan sud, sve što sam ikada rekao najgore o tom sudu i sad bih ponovio. Radi se o grupi ljudi koja je politički motivisana da nanesu probleme i naprave ovdje neki novi sistem koji nije moguć” – istakao je Dodik, komentarišući odluku Ustavnog suda BiH kojom je stavljen van snage Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske.

 

Dodik je kazao da imovina po “Dejtonskom sporazumu pripada entitetima, da u Ustavu piše da sve ono što izričito nije dato BiH ne pripada BiH, te da na taj način BiH nikako nije mogla da ovlada bilo čim osim onim što joj entiteti daju”.

 

“Međutim, oni hoće da promijene tu paradigmu. Doveli su čovjeka koji nije izabran u SB UN, dovode strance u Ustavni sud i sa dva muslimana da kreiraju šta hoće” – rekao je Dodik, dodavši da Ustavni sud BiH počiva na principu “kadija te tuži, kadija ti sudi”.

 

Dodik je poručio da imovina pripada Republici Srpskoj.

 

“Imovina je naša i nek` zapamte da je naša, bez obzira šta misle i pokušavaju da na ovaj način pošalju zapadnom svijetu poruku da ima neko ko ne poštuje Ustavni sud, a sam taj sud ne poštuje Ustav. Kako da poštujete nekog ko ne poštuje Ustav?” upitao je Dodik.

 

 

(N1, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 108

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još