Za vrijeme nedavne posjete BiH

Jedva primjetan Vučićev potez koji je direktan prst u oko Dodiku

Front17.09.22, 09:08h

Jedva primjetan Vučićev potez koji je direktan prst u oko Dodiku
Vučić je BN televiju posjetio po završetku zvanične ceremonije obilježavanja “Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave” u Bijeljini.

 

 

Prilikom nedavne posjete Republici Srpskoj, Aleksandar Vučić je gostovao na BN TV u Bijeljini. Ništa neobično ne bi bilo u ovom gostovanju da nije riječ o televiziji koja već godinama vodi medijski rat sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom - u narodu poznatim kao vjerni saborac Mile, piše Nova.rs. Srpski lider je ovom prilikom istakao i da poštuje opoziciju u Republici Sprskoj, kao i da neće komentarisati predstojeće izbore, što su mnogi ocijenili kao direktan napad na Dodika.

 

Vučića je ispred zgrade BN televizije dočekao vlasnik i direktor Vladimir Trišić. Nakon srdačnog pozdrava, predsjednik Vučić je zajedno sa direktorom Trišićem ušao u zgradu BN televizije, gdje su imali kraći “prijateljski razgovor”, navodi se na sajtu BN TV.

 

Tokom boravka u zgradi ove televizije, Vučić je dao i ekskluzivni intervju za centralni Dnevnik 2, koji se emituje u 19.30 sati.

 

Vučić je BN televiju posjetio po završetku zvanične ceremonije obilježavanja “Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave” u Bijeljini.

 

Sukob sa Dodikom

 

Odgovor na pitanje zašto su baš ovo gostovanje i stavovi tokom istog izrečeni izazvali buru u regionalnoj javnosti, leži u dugogodišnjem sukobu BN TV i Milorada Dodika, trenutno člana Predsedništva BiH, ali i kandidata za predsjednika Republike Srpske na predstojećim izborima.

 

Dodik u javnim nastupima često napada ovu televiziju i njenog direktora, a ni zaposleni u tom mediju mu nikada nisu ostali dužni. Stoga se postavlja pitanje da li je ova Vučićeva posjeta svojevrsna poruka Dodiku, ali i glasačima u Republici Srpskoj.

 

Naime, na pitanje da li ima pritisaka zbog zvanične politike koja se vodi u Republici Srpskoj, Vučić je rekao da o tome neće da govori, navodeći da poštuje rukovodstvo Republike Srpske kao što poštuje i opoziciju.

 

“Šta god da je i da jeste, ja nikad o takvim stvarima ne bih govorio i da ih ima i da ih nema. Poštujem rukovodstvo Republike Srpske, poštujem i one koji su u opoziciji i želim da ostanem neko ko podržava srpski narod u Republici Srpskoj. Neću da se miješam u izborni proces. Narod u Republici Srpskoj izabraće onog koga želi”, kazao je Vučić.

 

Što se tiče kontakata sa vlastima u BiH, predsjednik Srbije je otkrio da se čuje redovno, bar jednom u mjesec dana i sa političarima u Sarajevu.

 

“Ako me pitate ima li suštinskih razgovora - nema. Ja svaki put kada dolazim u BiH prijavim svoju posjetu. Trudim se da imam pristojne odnose sa svima. Mene zanima hoće li da grade autoput Beograd- Sarajevo i bio bih zadovoljniji kada bi malo brže donosili odluke.To bi bilo dobro i za Bošnjake Pazara, Tutina, Sjenice, iz Sarajeva…to bi bilo dobro i za Srbe iz Sarajevsko-romanijske oblasti, Heregovine.Tu svi dobijamo i kada vidite da svi dobijamo ne znam zašto se čeka”, poručio je Vučić.

 

Govoreći o stanju u regionu u svjetlu svjetske krize i sukoba, Vučić je rekao da vjeruje da neće doći do sukoba.

 

“Daćemo sve od sebe da sukobe izbjegnemo. Mi smo sve te ratove probali, bezbroj puta se sukobljavali, hajde da malo probamo mir i da probamo da u miru živimo i sarađujemo. Zato smo ponudili Otvoreni Balkan i zato mislimo da je to sjajna ideja, jer kada budemo brisali granice između nas, a poštovali državni integritet i sve drugo što neko drugi traži, što nije problem, onda će se ljudi osjećati lakše, biće veće povjerenje, lakše će se povezivati”, kazao je srpski predsjednik.

 

Njegov prijatelj, kako je u medijima često predstavljano, ali i saradnik Milorad Dodik, još uvijek nije komentarisao gostovanje Vučića na televiziji sa kojom godinama ratuje, ali ni izjave u kojima je srpski predsjednik naveo da se neće miješati u izborni proces.

 

(Nova.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još