Fuad Kasumović objavio i dokumente

Napadali su me, vrijeđali... Nadam se uklanjanju zida ispred moje kuće, ali bez jeftinih političkih poena!

Front15.09.22, 16:15h

Napadali su me, vrijeđali... Nadam se uklanjanju zida ispred moje kuće, ali bez jeftinih političkih poena!
Na kraju, što dokazuju dokumenti, niti sam ja pravio zid niti je na mom posjedu, a niti sam bio investitor njegove izgradnje - ističe Kasumović

 

 

Fuad Kasumović, lider "Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad" i gradonačelnik Zenice, u saopćenju za javnost poziva na uklanjanje, kako navodi, spornog zida ispred njegove kuće, a koji su nelegalno izgradile "Autoceste FBiH".


Njegovo saopćenje u scelosti objavljujemo u nastavku:    


Radi potpunog i pravovremenog informisanja javnosti, ovim putem želim kazati da je u proteklom periodu zabilježeno nekoliko pokušaja napada na
moju kuću i imovinu, ali i ispisivanja uvredljivih poruka na zidu koji se nalazi do puta M-17 zbog čega je intervenisala i policija.


Kako su takve situacije bile itekako stresne za moju porodicu, obratio sam se Federalnoj upravi za inspekcijske poslove da se sporni zid, kojeg
su inače nelegalno i izgradile "Autoceste FBiH", ukloni.


Naime, subjekt nadzora JP "Autoceste FBiH", kao investitori, izvršili su izgradnju armiranog betonskog zida visine 2,5 metra, dužine 27 metara
ispred moje kuće, što dokazuju dokumenti koje prilažem, a kako bi se zaštitio podzemni dalekovod.


Nadležna inspekcija upravo to je i utvrdila odnosno da su "Autoceste FBiH" izvršile izgradnju betonskog zida za šta nisu imali odobrenje, te da su naložili Cestama FBIH, kao nadležnom upravitelju magistralnih cesta, da sporni zid konačno uklone.


Bit ću sretan da se sporni zid čim prije ukloni, a sve navedeno obznanjujem s obzirom na to kako bi ove aktivnosti propale političke opcije mogle pokušati zloupotrijebiti u jeftine predizborne svrhe.


Dakle, još jednom, što potvrđuju i dokumenti koje prilažem, preduzeće “Autoceste FBiH” izgradilo je sporni zid ispred moje kuće u Perinom Hanu, a na moje insistiranje i prijavu isti će morati ukloniti, nadam se, u što skorije vrijeme.


Na kraju, što dokazuju dokumenti, niti sam ja pravio zid niti je na mom posjedu, a niti sam bio investitor njegove izgradnje, što možete, također, vidjeti iz dokumenata koje prilažem.


Nadam se skorom uklanjanju zida ispred moje kuće, ali bez pokušaja jeftinih političkih poena - poručuje Fuad Kasumović.

 

kasumovic-rjesenje-1
kasumovic-rjesenje-2
kasumovic-rjesenje-3

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!