Juniorka sa seniorskom medaljom

Vlada KS ugostila Lanu Pudar i njenog trenera: Evo šta su im obećali...

Hronika08.09.22, 14:27h

Vlada KS ugostila Lanu Pudar i njenog trenera: Evo šta su im obećali...
Premijer Edin Forto i ministri u Vladi primili našu plivačicu i čestitali na izvanrednim rezultatima

 

 

Vlada Kantona Sarajevo ugostila je danas najbolju bosanskohercegovačku plivačicu Lanu Pudar i njenog trenera Damira Đedovića.

 

Bila je ovo još jedna prilika da premijer Edin Forto i ministri u Vladi čestitaju našoj plivačici na izvanrednim rezultatima, te najave nastavak podrške svim njenim aktivnostima.

 

Lana Pudar, koja je na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Rimu osvojila zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin i bronzanu u disciplini 100 metara delfin, zahvalila se Vladi KS na kontinuiranoj podršci.

 

- Želim da se zahvalim Vladi KS na podršci. Ja ću i dalje nastaviti trenirati jako, potruditi se da opravdam povjerenje i da sve nas učinim sretnim - rekla je Pudar, ovom priliku.

 

Premijer Forto istakao je da ovo nije prvi put da cijela Vlada primi Lanu i njenog trenera.

 

- Velika nam je čast što smo imali priliku da ih još jednom ugostimo. Ovim potvrđujemo opredijeljenost Vlade KS za nastavak kontinuiranog rada i podrške jednoj od najuspješnijih sportistkinja sa ovih prostora - istakao je premijer Forto.

 

Ministar kulture i sporta KS Samir Avdić je naveo da je posebna privilegija i čast ugostiti juniorku sa seniorskom medaljom, a da će Vlada KS nastaviti sa odgovornim pristupom, kada je u pitanju Lana Pudar i cijeli njen tim.

 

- Još jednom upućujem čestitke Lani i njenom timu na svim postignutim rezultatima. Ukoliko želite da postignete vrhunski sportski rezultat, podrška ne smije da izostane. Vlada KS nastavit će pokazivati senzibilitet sa sve što rade i postižu naši sportisti, uključujući i Lanu koja će u naredne dvije godine raditi poluolimpijski ciklus i pripremati se za Pariz 2024. godine - naglasio je ministar Avdić.

 

 

(DEPO  PORTAL/am)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!