Muzičkom produkcijom se bavio više od 20 godina

Ove pjesme je napisao osuđeni Zoran Marjanović: Sarađivao je sa pola srpske estrade, a autor je i najvećeg hita Tanje Savić

Showbizz23.07.22, 10:25h

Ove pjesme je napisao osuđeni Zoran Marjanović: Sarađivao je sa pola srpske estrade, a autor je i najvećeg hita Tanje Savić
Muzičkom produkcijom se bavi više od dvadeset godina, a autor je folk hitova „Digni me, pao sam“ Milana Dinčića Dinče, „Zlatnik“ Tanje Savić, „Bato bre“ Indire Aradinović Indi i drugih. Sarađivao je i sa pokojnom suprugom Jelenom, kojoj je komponovao, aranžirao i producirao brojne pjesme

 

 

Zoran Marjanović proglašen je krivim za ubistvo supruge i pjevačice Jelene Marjanović, i izdržavaće kaznu od 40 godina zatvora.

 

U žižu javnosti dospio u aprilu 2016. godine, kada je objavljeno da je Jelena Krsmanović Marjanović ubijena u Beogradu. Ono što je nakon Jeleninog ubistva palo u drugi plan jeste da je Zoran kompozitor i aranžer.

 

Muzičkom produkcijom se bavi više od dvadeset godina, a autor je folk hitova „Digni me, pao sam“ Milana Dinčića Dinče, „Zlatnik“ Tanje Savić, „Bato bre“ Indire Aradinović Indi i drugih. Sarađivao je i sa pokojnom suprugom Jelenom, kojoj je komponovao, aranžirao i producirao brojne pjesme.

 

Zoran se od ranih dvijehiljaditih bavi komponovanjem, aranžiranjem i produciranjem muzike. Jedna od prvih kolegica sa kojima je sarađivao je Anica Milenković. Marjanović je komponovao pjesme „Ovo mora da se zalije“, “Ma ja je znam“ i „Žilet“ sa njenog albuma „Puštam te“ iz 2001. godine. Otprilike u isto vrijeme je aranžirao numeru „Druga žena“ sa CD-a „Igraj nek’ je veselo“, folk pjevačice Marine Živković.

 

Uslijedila je nova saradnja s Anicom Milenković, na pjesmama „Što nisam muško“ i „Oprosti mi Bože“, koje su se našle na njenom albumu „Pile moje“ iz 2003. godine. Marjanović je komponovao muziku za numere „Plavo, plavo“ i „Izaberi jedan dan“ sa CD-a „One stvari“ folk pjevačice Jasne Milenković Jami.

 

Nakon toga je sarađivao s Anom Bekutom na pjesmi „Sačuvaj mi mesto“ sa njenog albuma „Brojanica“ iz 2005. godine. Komponovao je i muziku za numeru „Konak“ sa kojom se Bekuta takmičila na „Beoviziji“ 2006. godine.

 

Iste godine je Indi objavila CD na kome je svih deset pjesama komponovao Marjanović, dok su tekstove pisali Marina Tucaković i Saša Milošević. Na tom albumu su bile numere „Na rate“, „Bela haljina“, „Pipni mi ruke“, „Relativno“ i druge. Komponovao je i pjesmu „Bato bre“ sa kojom se Indi predstavila na „Grandovom“ festivalu, a koja je vrlo brzo postala hit.

 

Uslijedila je nova saradnja sa Produkcijskom kućom „Grand“, konkretno sa njihovim mladim pjevačem Milanom Dinčićem Dinčom, kome je komponovao singl „Digni me, pao sam“, na tekst Saše Miloševića.

 

Pjesma se našla na kompilacijskom CD-u „Nove Zvezde Granda“ iz 2007. godine. Komponovao je i aranžirao numeru „Afrika“ mlade pjevačice Sandre Prodanović, koja je upravo po ovoj pjesmi i stekla umjetničko ime Sandra Afrika. Marjanović je aranžirao numeru „Zapjevaj mi pjesmu Bosansku“ sa kojom je Branka Sovrlić nastupila na Ilidžanskom festivalu 2008. godine. Tokom 2008. godine pojavilo se nekoliko pop-folk hitova koje je komponovao ili aranžirao Zoran.

 

Naime, Bane Mojićević je objavio album „Zlato moje“, na kome je tri pjesme komponovao i aranžirao Zoran, a na nekoliko je pjevao i prateće vokale. Komponovao je tri od osam pjesama na albumu Tanje Savić iz 2008. godine. Pored naslovne pesme „Zlatnik“, koja je vrlo brzo osvojila publiku širom regiona, Marjanović je autor kompozicija „Crveno slovo“ i „Ulica“.

 

Sarađivao je i sa folk pjevačem Bekijem Bekićem, koji je cijeli album „Veliko srce“ snimio u njegovom studiju. Marjanović je aranžer naslovne numere i pjesme „Čudna devojka“. Za mladu pjevačicu Jadranku Barjaktarović je komponovao pjesmu „Bedem“, sa njenog albuma „Krv sam tvoja“ iz 2009. godine. Marjanović je kompozitor i aranžer numere „Puk’o si na mene“, koja se našla na četvrtom CD-u pjevačice Jelene Elene.

 

Za Katarinu Živković je napisao pjesmu „Ako se rastanemo jednom“, a za Danijelu Vranić „Nemoj da me žalite“ sa kojima su se predstavile publici i žiriju na trećem „Axal Grand festivalu“, koji je održan 2010. godine. Usledila je saradnja sa Radom Manojlović, kojoj je komponovao muziku za pjesmu „Vatromet“, sa njenog drugog CD-a „Marakana“, koji se u prodaji pojavio 2011. godine.

 

Za Ivana Kukolja Kukija je napisao numeru „Koštaš me“, a za Jadranku Barjaktarović „Dupla s čemerom“, sa kojima su nastupili na četvrtom „Axal Grand festivalu“.

 

Kako piše na sajtu biografija.org komponovao je pjesmu „Nigde mosta, nigde ćuprije“ koju je otpjevala Nada Topčagić, te napisao tekst, muziku i aranžman za numeru „Rođendan“, mlade „Zvezde Granda“ Mirjane Aleksić. Na tekst Marine Tucaković je komponovao muziku za pjesmu „Znaš li“ mladog pjevača Martina Ajdarevića. Numera se našla na njegovom prvom albumu pod nazivom „Takav je Bog“ u izdanju „City Records-a“. Nakon toga je za Borisa Stjepanovića komponovao i aranžirao pjesmu „Potrošeno nije sve“, čiji tekst potpisuje Miodrag Ž. Ilić.

 

Uslijedila je nova saradnja sa Nadom Topčagić, čiji je rezultat pjesma „Rađalo se, krstilo“, koja se našla na kompilacijskom CD-u „Grand Kolekcija 2014“. Iste godine je za Dejana Ćirkovića Ćiru i svoju suprugu Jelenu komponovao i aranžirao pesmu „Sele“, s albuma „Zimska kolekcija Grand hitova 2014“. Napisao je muziku i aranžman za singl „Čija si sreća nesrećo“ koju je Jelena objavila iste 2014. godine, kao i za singl „Amajlija“ Suzane Jovanović iz 2015. godine. Komponovao je i aranžirao numeru „Ti i ja“ koju su Jelena Krsmanović Marjanović i Marko Gačić snimili iste godine.

 

Autor je i balade „Kaži anđele“ koji je Jelena objavila 2015. godine, piše na sajtu Bigrafija.rs.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!