VIDEO/ KO BRANI SUŽIVOT

Novinar BHRT-a odgovorio na napade: Kako je Elvir Bucalo spašavao ćirilični znak u Sarajevu? Snimak govori više od riječi...

Mediji09.07.22, 00:15h

Novinar BHRT-a odgovorio na napade: Kako je Elvir Bucalo spašavao ćirilični znak u Sarajevu? Snimak govori više od riječi...
Tada je isti Elvir Bucalo, novinar i urednik na koga su se juče sručile salve napada mahom iz Republike Srpske, a među njima i Milorada Dodika, izveo "mali performans" kada je očistio znak na kome je bio prefarban ćirilični natpis "Čengić Vila" i izazvao respekt brojnih građana Sarajeva koji su pozdravili ovaj njegov gest

 

 


- Komedija apsurda! Ja napadam "suživot", a Dodik ga brani!? Nema nam spasa, živjeli! - napisao je novinar BHRT-a i urednik emisije "BHT1 uživo" Elvir Bucalo uz video snimak koji je sinoć objavio na svom Facebook profilu.


Na ovaj način je bez riječi, jer ovaj snimak i gesta, koja se "odigrala" u Sarajevu u novembru 2018. godine, govori puno više od riječi, pokazao šta zapravo misli o ćirilici u ovom gradu i BiH.


Tada je isti Elvir Bucalo, novinar i urednik na koga su se juče sručile salve napada mahom iz Republike Srpske, a među njima i Milorada Dodika, izveo "mali performans" kada je očistio znak na kome je bio prefarban ćirilični natpis "Čengić Vila" i izazvao respekt brojnih građana Sarajeva koji su pozdravili ovaj njegov gest.

 

Snimak pogledajte ovdje.


Podsjećamo, razlog za burne reakcije iz RS-a bila je sporna najava na početku jučerašnjeg izdanja emisije "BHT 1 uživo", a zbog naziva koji je bio ispisan ćirilicom.
 

- Za one koji nisu mogli da pročitaju ove hijeroglife, kojima je napisan naziv naše emisije, prevest ću vam: "BHT 1 Uživo ćirilicom" - rekao je Bucalo u najavi emisije.


Da li je u pitanju bila nespretna novinarska izjava, loša šala ili nešto treće, za sada nije poznato... Ali teško da je riječ o "muslimanskom nacionalizmu".  


Naime, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik reagovao je na svom Twitter nalogu iskoristivši Bucalovu najavu za potvrdu svojih stavova da "muslimanski nacionalizam razara Bosnu i Hercegovinu".


- Elvir Bucalo, novinar BHT, demonstrirao je kako izgleda "suživot" u BiH. Da je kojim slučajem novinar Srbin, a predmet ismijavanja latinica, vjerujem da bi već bio suspendovan. Zahvalan sam mu što je pokazao ono o čemu godinama govorim. Muslimanski nacionalizam razara sve u BiH - napisao je Dodik.


Hoće li i kako Dodik reagovati na nekadašnji aktivizam Elvira Bucala i borbu za vidljivost ćriličnog znaka u Sarajevu, ostaje da se vidi.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 79

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još