VIDEO/ Jasmina Prolić, direktorica Festivala Zvrk

Višestruko nagrađivani performans izvodi se na ulicama Slovenije i drugih država Evrope. Izvinjavam se građanima Sarajeva...

Kultura26.06.22, 09:32h

Višestruko nagrađivani performans izvodi se na ulicama Slovenije i drugih država Evrope. Izvinjavam se građanima Sarajeva...
Jasmina Prolić kaže da performans nema nikakve veze sa Povorkom ponosa niti da je organizovan od strane Narodnog pozorišta Sarajevo

 

 

Jasmina Prolić, direktorica Internacionalnog Art Festivala "Zvrk" duboko se izvinila svim građanima zbog performansa na Trgu Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta Sarajevo.

 

Performans je šokirao građane jer je jedan od glumaca hodao trgom potpuno nag.

 

U saopćenju kaže kako se u ime cijele organizacije želi javno izviniti.

 

“Želim se izviniti za uznemirenje i pometnju koje je današnjom izvedbom na Trgu Susan Sontag ispred NPS-a, višestruko nagrađivani performans “Together”, renomiranih slovenačkih umjetnika, mogao uvesti u njihove živote”.

 

“Znajući to, kao i na osnovu renomea aktera pozvala sam ovu predstavu u Sarajevo bez upućenosti u sadržaj. Prepoznajem svoju grešku i slažem se da to nije bio primjeren sadržaj za javni trg”, ističući da se ovaj performans izvodi na ulicama Slovenije i drugih država Evrope.

 

Dodala je da performans nema nikakve veze sa Povorkom ponosa niti da je organizovan od strane Narodnog pozorišta Sarajevo.

 

“Realizacija ovog performansa u Sarajevu je omogućena zahvaljujući fondu Evropske unije ‘Performe Europe’, poručila je Prolić.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još