VIDEO/ Kaže da se bori za javni moral

Kako je Haris Zahiragić prekinuo umjetnički performans pred Narodnim pozorištem u Sarajevu

Hronika26.06.22, 09:23h

Kako je Haris Zahiragić prekinuo umjetnički performans pred Narodnim pozorištem u Sarajevu
Ovaj performans dio je projekta "East is best" koji je podržao EU program Performe Europe, a zamišljen je kao šestosatni događaj o zajedničkom životu i ljubavi

 

 

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić sinoć se pobunio zbog performansa ispred Narodno pozorišta u Sarajevu i sve je uživo snimao na svom Facebook profilu. Zahiragić je tražio da porazgovara sa organizatorima performansa za kojeg je provjerio kod MUP-a Kantona Sarajevo da nije prijavljen.

 

Performans koji je trebao da traje do ponoći, prekinut je oko 22:00.

 

Podsjećamo, umjetnički događaj koji se sinoć održavao ispred Narodnog pozorišta Sarajevo na trgu Susan Sontag, izazvao je neviđene reakcije. Riječ je o performansu  "Together", koji je organizovan kao drugi dio internacionalnog Art Festivala Zvrk.


Ovaj performans dio je projekta "East is best" koji je podržao EU program Performe Europe, a zamišljen je kao šestosatni događaj o zajedničkom životu i ljubavi.

 


(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 141

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još